Berlin'de Mezopotamya Kürt Camisi'nin kongresi yapıldı

Berlin'de Neukölln Mezopotamya Kürt Camisi'nin kongresinde, seçimlerde Erdoğan diktatörlüğüne karşı başarının halklar ve insanlık açısından önemli olacağı vurgulandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyet yürüten Kürdistani inanç kurumlarından Neukölln Mezopotamya Kürt Camisi'nin 4. Olağan Kongresi yapıldı.

Kongrede Wedding Halil İbrahim Camisi yöneticileri, Civaka İslamıya Kurdistan (CİK) Başkanı Hafız Turhallı, Berlin NAV-DEM Eş başkanı Yeko Ardıl, TJK-E den Nupel Munzur'un yanı sıra DEST DAN Kadın Meclisi ve PYD Berlin'den de temsilciler hazır bulundu.

SEÇİMLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Özellikle 24 Haziran seçimlerinde Kürt halkının ve Türkiye'deki anti-faşist çevrelerin kazanacağı başarının bölge halkları ve insanlık açısından önemine değinildi.

Daha sonra raporlar okundu ve değerlendirildi.

Değerlendirmelerde özellikle yurtsever Kürt camilerinin ve CİK'in herkesi kapsayacak şekilde örgütlendirilmesi gerektiği ve diğer dinlerle buluşmasının önemine vurgu yapıldı.

KADINLAR CİNSİYETÇİLİĞİ ELEŞTİRDİ

Konuşmalarda özellik kadın kurum temsilcileri tarafından cinsiyetçi yaklaşımlar eleştirildi, kadın çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmesi üzerinde duruldu.

Daha sonra yeni yönetim seçildi.