Berlin'de binler Rojava için ayakta!

Berlin'de binlerce kişi, Rojava için alanlara çıktı, Türk devletini protesto etti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce Kürdistanlı ve Kürt dostu, Rojava'ya işgalci saldırılar düzenleyen Türk devletini protesto etti.
Berlin Özgür Kürdistanlılar Topluluğu'nun organizasiyle düzenlenen eylem için Potsdamer Platz Meydanı'nda bir araya gelindi.

EBDULLAH: YİNE DÜŞMEYECEĞİZ!

Telefonla bağlanarak eylemcilere seslenen QSD Komutanı ve YPJ Sözcüsü Nesrin Ebdullah, şunları söyledi:
“Savaşçılar ve halklar olarak varlık-yokluk savaşı veriyoruz. Düşman, Türk devleti 11 gündür bütün gücüyle saldırıyor. Halk ve savaşçılarımız kahramanca direniyor. QSD direniyor, direnecek. Özgürlükten taviz vermeyiz. Bize ihanet dayatılıyor, asla kabul etmeyiz. İhanet eden kaybeder. Biz ne halkımıza, ne dostlarımıza ne de insanlığa asla ihanet etmeyiz. Avrupa’daki halkımız da gece gündüz ayakta olmalı. Kobanê’de düşmedik, yine düşmeyeceğiz. Erdoğan'ın amaçları gerçekleşmeyecek."
Binlerce kişinin bir araya geldiği Potsdamer Platz’daki konuşmaların ardından yürüyüş başladı.

MICELHS: ÜÇ ŞARTIMIZ VAR...

Daha sonra Avrupa Parlamentosu'ndan Martina Micelhs, "Bu saldırıları kabul etmiyoruz ve kararlıyız bu konuda . Rojava için üç şartımız var: Savaşa dur demek, Erdoğan’a silah satışını durdurmak, Rojava statüsünü kabul etmek" dedi.
Micehls, şöyle devam etti: "Trump-Putin anlaşması IŞİD ve Türkiye'yi legalize kılma anlaşmasıdır. Avrupa toplanıyor ama her zaman olduğu gibi bu saldırılara karşı samimiyetsizlik var. Erdoğan başarısızlığını savaş ile kapatmak istiyor. Erdoğan ve IŞİD bize göre uluslararası mahkemede yargılanmalı."
Berlin CÎK temsilcisi Mele Davut Övseme ise "Herkesin elinden gelen tüm imknları kullanması gerek. İnsanlık suçu işleniyor" dedi.
DİE Linke Vekili Hakan Taş da “Rojava'nın yalnız olmadığını göstereceğiz" dedi.
Yürüyüş, on binlerin katılımıyla devam ediyor ve Potsdamer Platz Meydanı'ndan Brandenburger Tor Meydanı'na kadar sürecek.