Berlin’de şehit Xebat Derik anıldı

Rojava Devrimi'nin öncülerinden Xebat Derik, şahadetinin 7’nci yıl dönümünde Almanya’nın başkenti Berlin’de bir etkinlikle anıldı.

PYD Berlin’in organize ettiği anmaya şehit aileleri de dahil çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmanın açılışını Berlin NAV-DEM Eşbaşkanı Yeko Ardıl yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 74 gündür açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven başta olmak üzere, Türkiye cezaevlerindeki açlık grevleri, Strasbourg, Hewlêr, Galler ve Kanada’da düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çeken Ardıl, “Bu direniş, 2. Büyük Ölüm Orucu direnişi gibi, bize, insanlığa yepyeni atılımlar armağan edecektir. Buna inanıyoruz” dedi.

PYD Berlin yönetiminden Bavê Kawa da, şehit Xebat Derik’in Kürdistan dağlarında gösterdiği üstün kahramanlığı ve Rojava devrimindeki rolünü anlattı.

“Xebat Derik, yaşamını parti saflarında geçirmiş, çelikleşmiş bir komutandı” diyen Bavê Kawa, Rojava Devrimi'nin yaratılmasında da unutulmaz rolü olan komutanlardan ve siyasi öncülerden biri olduğunu söyledi.

Derik’in YPG ve YPJ’yi insanlığa armağan edenlerden de olduğunu Bavê Kawa sözlerine ekledi.

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Bavê Huseyn de Xebat Derik ile olan anlarından birkaçını anlattı.

“Xebat Derik, daha çocuk denilecek yaşta arkadaşların sınırdan geçişi için yardımcı olmaktaydı. Bir defasında arkadaşlardan birinin kalaşnikofunu alarak, geriye döneceğine dağlara doğru yoluna devam eder” dedi.

Xebat Derik’in yaşamı ve mücadelesinin konu edinildiği sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Şehid namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.