Berlin’de uluslararası Efrîn direniş komitesi kuruldu

Efrîn direnişine destek vermek için Almanya’nın başkenti Berlin’de birçok grup bir araya gelerek uluslararası Efrîn direniş komitesini kurdu.

Türk devletinin yoğun saldırı ve işgal girişimine karşı direnen Efrîn ile dayanışmayı büyütmek için Almanya’nın başkenti Berlin’de bir komite kuruldu. Savaş karşıtı, barışsever, anti-faşist, sol ve demokratik grupların üyelerinin ortak kararıyla oluşturulan komite, Efrîn için düzenlenecek gösterileri koordine edecek.

Komitenin bütün birleşenleri Efrîn’e yönelik saldırının dünya çapında mücadele eden bütün demokratik güçlere yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir güç birliğinin olması gerektiğini belirttiler.

Türk devletinin işgal girişimine karşı direnen YPG, YPJ ve QSD güçlerini selamlayan komite Efrîn’in korunmasının bütün insanlığın görevi olduğunu bildirdi.

Almanya’nın başkentinde gerçekleştirilecek gösteri/protesto eylemlerinin hızlı ve etkili bir şekilde örgütlenmesi çalışmalarını yürütecek komitenin haftada bir araya gelerek eylem takvimini çıkaracağı öğrenildi.