Berlin’de Zehra Sağlam sessiz bir yürüyüşle anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması amacıyla Oltu T Tipi Cezaevi’nde fedai eylem yaparak şehit düşen Zehra Sağlam, Berlin’de düzenlenen sessiz bir yürüyüş ile anıldı.

NAVDEM Berlin’in organize ettiği yürüyüşe Partizan, MLKP, CİK, PYD Berlin, DEST-DAN Kadın Meclisi, Berlin Yeşil Sol, Êzidî ve Alevi temsilciler de yer aldı.

Saat 17.30 da Neukölln Hermannplatz’da toplanan kalabalık kitle dünyada genel olarak egemen olan sessizliği protesto etmek amacıyla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi direnişinde yaşamını yitiren Uğur Şakar, Zülküf Gezen, Ayten Beçet ve Zehra Sağlam’ın posterleri taşındı.

Almanca Öcalan üzerindeki tecridi protesto eden pankartlar açıldı.

Hermannplatz’da yapılan saygı duruşunun ardından sessizce yürüyüşe geçen kitle Meibach Ufer’e kadar pankartlar ve dövizler eşliğinde yürüdü.

Burada yapılan konuşmalarda direniş şehitleri selamlandı.

Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada “Başta Uğur Şakar olmak üzere Zülküf Gezen, Ayten Beçet ve Zehra Sağlam yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hiçbir güç bizi Öcalan’a olan bağlılığımızdan ve şehitlerimizin yolunda alıkoyamaz. Dünyanın gözü önünde her biri bir cihana bedel olan bu devrimciler canlarını feda ediyor. Biz de egemen dünyanın bu sessizliğini protesto etmek amacıyla bugün sessiz yürüyüş düzenledik. Bu sessiz eylemimizde AKP-MHP faşizminin saraylarında tanklardan daha fazla ses yapmaktadır. Kürdistanlılar ve dostları duyarlı olmaya devam etmeli. Bu faşist güruh daha fazla dayanamaz” denildi.

Yürüyüşte Rojava’da faşist Türk devletinin bir suikasti sonucu yaşamını yitiren MLKP’li devrimci komutan Bayram Namaz (Baran Serhat) de anıldı.

Sessiz yürüyüş yapılan konuşmaların ardından sona erdi.