Berlin’deki açlık grevi: Tecrit ve katliamların hesabı sorulacak

Almanya’nın başkenti Berlin de Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan için yapılan açlık grevi 2. gününde yeni katılımlarla devam etti. Eyleme Salı günü Dresden ve Halle’den katılanlar oldu.

Berlin merkezi Ku’Damm'da bulunan Yıkık Kilise önünde yapılan açlık grevi ikinci gününde başta kadınlar olmak üzere yoğun katılım ve ziyaretlerle devam etti.

Binlerce bildirinin dağıtıldığı eylemde ayrıca yapılan konuşmalarla Türk devletinin başta Efrin olmak üzere Kürdistan’da yaptığı katliamlara dikkat çekildi.

Eylem Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada; “Öcalan asla bir kişi ya da tekil şahıs olarak ele alınamaz, Öcalan 40 milyonluk Kürt halkının ve Ortadoğu da ezilen hakların özgürlük felsefesi ve umududur. Öcalan’a sıradan bir tutuklu gibi yaklaşım kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz, halklar bunun hesabını er geç soracaktır. İnsanlık dışı tecrit ve katliamların hesabı mutlaka sorulacaktır” denildi.

Saat 16.00’da Türkiye ve Kuzey Kürdistan da yapılacak 24 Haziran seçimleri ile ilgili ortak bir tartışma da yürütüldü. Tartışmalar da ortaya çıkan ortak görüş; şatlar ne olursa olsun insanlık düşmanlarına inat seçimlere girilmesi yönünde oldu.  Eylemcilerin ayrıca, rehine olarak cezaevinde tutulan Kürt siyasetçi Selahaddin Demirtaş’ın aday olması yönünde görüş belirtmeleri dikkat çekti. 

Berlin’de Çarşaba günü de açlık grevi eylemi kapsamında bir otobus turu düzenlenecek.

Yıkık Kilise önünde yapılan eylem, saat 18.00’da otobüsün alana varması ile son bulacak.