Berlin’deki eylemciler: Direnişimiz devam edecek

Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren açlık grevi eylemcileri Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil “Tecrit tamamen bitene kadar direnişimiz sürecek” açıklamasını yaptılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi direnişinin Almanya ayağı başkent Berlin’de 4 Kürt aktivist tarafından sürdürülüyor.

NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde devam eden açlık grevi eyleminde Mele Mustafa Tuzak’ın eylemi 115’inci gününe, Şiyar Xelil’in 102. gününe, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemi ise 99’uncu gününe girmiş durumda.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla 8 yıl sonra yaptığı görüşmenin olumlu bir gelişme olduğunu belirten eylemciler, ancak bunun tecridin tamamen kalktığını anlamına gelmediğini ifade ettiler.

Cezaevlerindeki tutsakların Pazartesi günü yaptıkları açıklamaya destek verdiklerine dikkat çeken her dört açlık grevi eylemcisi “Tecrit tamamen bitene kadar direnişimiz sürecek” açıklamasında bulundular.

Eylemin sürdürülmesine yönelik tavırlarını kendilerine ziyaret edenlere de açıklayan her dört eylemci, direnişlerinde kararlı olduklarını mesajı veriyorlar.

Son olarak Güney Kürdistanlı bir grup devrimci eylemcileri ziyaret ederek, açlık grevi direnişçilerinin taleplerine tam destek verdiklerini belirttiler. Ziyaretçiler “Sizin bu duruşunuz bizim için bir gurur kaynağı” şeklinde konuştular.