Berlin'deki nöbet eylemi mitingle sona erdi

Almanya'nın başkenti Berlin'de açlık grevcilerinin aileleri tarafından başlatılan nöbet eylemi yapılan coşkulu bir mitingle sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması içi Fransa’nın Strasbourg kentinde 17 Aralık 2018’den bu yana açlık grevinde olan direnişçilerin ailelerinin Berlin’de Almanya Başbakanlığı önünde düzenlediği nöbet eylemi bir miting ile sona erdi.

Eyleme ATİK, Partizan ve Yeşil Sol Parti destek verdi. Eylem sırasında; “Biji Serok Apo”, “Jin jiyan azadi”, “Biji berxwedana zindanan”, “Biz hepimiz Leyla'yız” ve “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü” sloganları atıldı ve yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Eyleme destek veren Yeşil Sol Parti temsilcisi  Nazan Hefker ANF’ye yatığı açıklamada; açlık grevlerinin demokratik yollardan sonuç alamayınca insanların ölüme yattıkları eylem olduğunu belirtti. İnsanları başka alternatifi kalmadığı için açlık grevi eylemi yaptığını da hatırlatan Hefker, direnişlere destek vermek gibi bir görevlerinin olduğuna da dile getirdi. Hefker, “Bir insan olarak Türkiye'deki tutuklulara yapılan olağanüstü baskı, tecrit ve işkenceye karşıyım. Bunu şiddetle reddediyorum. Ölüm sınırına varılan bu direnişe; insanlar vicdanlarıyla başbaşa olmalı ve sessiz kalmamalıdır” diye konuştu.

Açlık grevcileri ailelerinden KCKE Eş Başkanı Dilan Koç ve Ağit Ural'ın kızı tarafından Kürtçe ve Almanca olarak yapılan açıklamada ise şunlar belirtildi: “Öcalan üzerindeki tecridin kırılması dışında hiçbir şey eylemi durduramaz. Açlık grevi direnişçileri taleplerinin acilen kabul edilmelidir.”

Aileler adına yapılan konuşmalarda da Almanya başta olmak üzere; Avrupa Birliği, CTP ve insani kurumların sağır konumlarına bir an önce vermeleri istendi.

Eyleme destek veren kurumlara da teşekkür edilen açıklama ardından nöbet “Biji Serok Apo”, “Biji Leyla” sloganlarıyla sona erdi.