Berlin’deki Uzun Yürüyüş mitingle sona erdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de 15 Şubat Uluslararası Komplo’yu protesto etmek amacıyla düzenlenen 3 günlük uzun yürüyüş sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için tüm sloganlar atılırken, Berlin, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla yankılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komployu protesto amacıyla düzenlenen 3’e günlük uzun yürüyüşler sona ermeye başladı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de 3 günlük uzun yürüyüş düzenlendi. Alman polisinin keyfi uygulamaları ve bütün baskılarına rağmen, büyük bir kararlılıkla yapılan yürüyüş bugün sona erdi.

Saat 12.00’da Alexanderplatz’daki Dünya Saati önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, iki gün boyunca düzenlenen yürüyüşte taşınan ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğu pankartın “yasak” olduğu gerekçesi ile taşınmasına izin vermedi. Polis, “Biji Serok Apo” sloganının da atılmasını engellemeye çalışan polise kitle, direnerek tepki gösterdi.

Alexanderplatz’ın ana meydanına kadar yürüyen kitle, polis tarafından el konulan malzemeler verilinceye kadar bekleyişini sürdüreceğini belirtti.

Kitle, daha sonra ise “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Brandenburg Pariser Platz’a kadar aralıksız olarak “Bıji Serok Apo”, “Hepimiz Öcalanız”, “Öcalan burada”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Terorist Erdoğan”, “Yaşasın Leyla Güven”, “Yaşasın açlık grevi direnişçileri” sloganları attı.

Yürüyüş boyunca Almanca okunan bildirilerde ve yapılan konuşmalarda ise tecrit ile Leyla Güven’in açlık grevi direnişinin 100’üncü gününe yaklaştığına dikkat çekili.

Brandenburger Tor’da yapılan Almanca konuşmalar ardından 3 günlük Berlin uzun yürüyüşü sona erdi.