Berlin, Düsseldorf ve Frankfurt’ta işgal protestosu

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın başkenti Berlin, Düsseldorf ile Frankfurt kentlerinde protesto edildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Brandenburger Tor” meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava’ya saldırısını düzenledikleri mitingle kınadı. Kalabalık bir kitlenin katıldığı mitingde “Bijî berxwedana Rojava” ve “Bijî yekitiya Kurdan” sloganları dikkat çekti. Mitingde konuşan gazeteci ve tarihçi Dr. Nick Brauns Türk devletinin savaş suçu işlendiğini ve bu suça başta Almanya olmak üzere batılı ülkelerin ortak olduğunu söyledi. NCKM Berlin Eş Başkanı Nujiyan Günay ise “Avrupa ve dünya bu savaşa izleyerek destek veriyor. Bir an önce bu durdurulması gerekiyor” çağrısını yaptı. Konuşmaların ardından kitle sloganlar atarak dağıldı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını bir gösteriyle kınadı. Akşam saatlerine doğru merkez tren garı önünde toplanan yüzlerce kişi protesto mitingi düzenledi. Ardında yürüyüşe geçen kitle 3 kilometre yürüdükten sonra kentteki ABD konsolosluğu önüne geldi.

Kürdistanlılar ABD Konsolosluğuna bir siyah çelenk verilme isteği ABD'li yetkililer tarafından ret edildi. Kitle ABD’nin tavrını slogan, pankart ve okudukları basın açıklamasıyla protesto etti. Mitingde sık sık “Terörist Erdoğan” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı. Çok sayıda bildirinin dağıtan göstericiler sessizce dağıldı. Yarın yine saat 17.00’de merkez tren garı önünde yine Kürdistanlıların gösterisi olacak.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde ise Kürdistanlılar ABD konsolosluğu önünde toplanarak Trump yönetiminin işgal saldırıları karşısındaki tutumunu kınadı. YPG, YPJ bayrakları taşıyan kitle “Yaşasın Rojava direnişi” pankartı açtı. “Katil Türkiye, İşbirlikçi ABD” ve “Biji berxwedana YPG/ YPJ sloganlarının atıldığı gösteride Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi Es başkanı Ahmet Haykır bir konuşma yaptı.

Onlarca kişinin şu ana kadar katledilmesinin tek sorumlusunun ABD olduğu belirten Haykı “Türk devleti ABD’nin desteği ile bu işgal başlattı. Bizler nasıl Kobanê’de tek başımıza DAİŞ barbarlığına karşı direndiysek, bugün de Türk barbarlığına karşı sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu. Daha sonra miting sloganlar eşliğinde sona erdi.