Berlin, Giessen ve Dortmund’da Efrîn için eylem

Almanya’nın başkenti Berlin, Giessen ve Dortmund kentlerinde TJK-E’nin çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişi “Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganı ile yürüyüş yaptı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişi, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de yüzlerce kişinin katılımı ile “Her yer direniş, her yer Efrîn”, “Efrîn yalnız değildir” sloganları ile yürüyüş düzenlendi.

Saat 15.00’da Alexander Platz’a bir araya gelen kitle, saygı duruşunda bulundu.

Türk devletinin işgal saldırılarında katledilen sivillerin fotoğraflarının taşındığı mitingde sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Efrîn faşizme mezar olacak”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Alman hükümetinin Türkiye ile olan ilişkileri ve kirli politikalarının da kınandığı eylemde Efrîn’e işgal saldırılarına geçit verilmeyeceğine dikkat çekildi.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde de bir yürüyüş ve miting düzenlendi. Berlinerplatz’dan Kirchnerplatz’a süren yürüyüşe Giessen, Wetzlar, Marburg, Siegen ve Limburg'da yaşayan bini aşkın Kürdistanlı ve dostları katıldı. Eylem boyunca YPG/YPJ lehine atılan sloganlar dışında tek ses yankılanan slogan “Bijî berxwedana Efrîne” oldu. Miting, kurumlar adına yapılan konuşmalar ardından son buldu. Giessen polisi, mahkeme kararıyla yasağı kaldırılan YPG/YPJ bayraklarının açılmasına izin vermedi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de Efrîn için Kürtler ve dostları yine alanlardaydı.

Dortmund HBF  önünde düzenlenen mitinge binlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı.

“Katil Erdoğan”, “Efrîn yalnız değildir”, “Yaşasın YPG/YPJ”, “Almanya hükümeti TC’ye desteğini çek” sloganlarının atıldığı eylemde tertip komitesi adına yapılan konuşmada, her kesin Kobanê ruhu ile Efrîn direnişine sahip çıkması gerektiği belirtildi.