Berlin, Hamburg ve Frankfurt’da binler alanlardaydı

Almanya’nın başkenti Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Bremen kentlerinde alanlara çıkan binlere kişi Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

BERLİN

Türk devletinin Kuzey Suriye’nin Serêkaniyê’de sivilleri taşıyan bir konvoya karşı gerçekleştirdiği barbarca katliam Almanya’nın başkenti Berlin’de öfke ve nefretle protesto edildi. Haber ajanslara düştükten hemen sonra Berlin’in birçok yerinden kitlesel olarak Kürdistanlılar ve dostları Kreuzberg’in “Kotbusser Tor” meydanına akın etmeye başladı.

Sayıları bini geçen Kürdistanlılar ve dostları sloganlar konuşmalarla Türk devletinin son sivil katliamını kınadı. Protesto eyleminde konuşan Berlin Ezidi Kadın Meclisi’nden Nure Alkış, DAİŞ’in Êzidî halkına ve kadınlarına uyguladığı insanlık dışı katliamları hatırlatarak “Halkımızı bu teröristlerden kurtaran YPG, YPJ ve PKK gerilları değil miydi?” diye sordu.

NCKA Eşbaşkanı Nujiyan Günay ise gittikçe büyüyen ve genişleyen bir direniş cephesinin olduğunu belirterek “Kürtler birleşiyor, ilerici insanlık birleşiyor. Bu da mutlaka kazanacağımızın göstergesidir” şeklinde konuştu. Mitinge katılan gazeteci–yazar Nick Brauns da kitleye hitaben bir konuşma yaptı.

Egemen devletlerin iki yüzlü ve insanlık değerlerini hiçe sayan politikalarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Merkel Erdoğan’ı arıyor ve ‘operasyonu durdurun’ diyor. Oysa Merkel isterse işgal ve katliamları anında durdurabilecek güce ve etkiye sahiptir. Eğer ciddiyseniz bunu yapın ki daha fazla çocuk, bebek ve sivil halktan insan ölmesin.” Mitingin sonunda yarın saat 17.00’de “Brandenburger Tor” meydanında yapılacak gösteri için çağrılar yapıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin Rojava Kürdistanı’nda gerçekleştirdiği sivil katliamı kınamak için akşam saatlerinde kitlesel bir yürüyüşle gerçekleşti. KCD-E’nin çağrısıyla toplanan kitle Hamburg Eyalet Meclisi’ne doğru yürüyüşe geçti. Binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşte slogan, pankart ve dövizlerle Türk devleti protesto edildi. Polisin meclis binasının önüne gitmesine izin vermediği kitle Hamburg merkez tren garı önüne kadar yürüdü. Hamburg’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yarın ise saat 18.00’De ABD konsolosluğuna doğru yürüdü.

FRANKFURT

Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal girişimine karşı Frankfurt'da bir araya geldi. Kitle "Bijî berxwedana Rojava", "Katil Erdoğan, işbirlikçi AKP" sloganları eşliğinde çarşı merkezine yürüdü.

BREMEN