Berlin’in ortasında ‘Özel Harekat’ yazılı araçlar

Almanya’nın başkenti Berlin’de Erdoğan rejiminin çeteleri artık üzerinde Türk devletinin polis amblemli ve ‘Özel Harekat’ yazılı araçlarla gezmesine rağmen, polisi herhangi bir suç gör(e)medi.

Almanya’yı “arka bahçesi” kullanan Erdoğan rejimi ülkede yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeli muhaliflere yönelik korku iklimi yaratmak için yeni bir yönteme başvurdu. Önceki gün başkent Berlin’de göçmenlerin yoğun yaşadığı Kreuzberg, Wedding ve Neukölln’da Erdoğan rejimine bağlı çeteler üzerinde Türk devletinin polis amblemli ve ‘Özel Harekat’ yazılı araçlarla gezdi.

Çetelerin aynı tip ve modelde çok sayıda araçla Türk devletinin propagandasını yapması kentte yaşayan Erdoğan rejiminin muhaliflerini endişelendirdi. Berlin Eyalet Meclisi’nin Sol Partili Üyesi Hakan Taş söz konusu araçların fotoğraflarıyla birlikte polise giderek suç duyurusunda bulundu.

Araçlarla Erdoğan rejiminin propagandasının yapıldığını ve görüntülerin kentte yaşayan muhalifleri kaygılandırdığına dikkat çeken Taş basına yaptığı açıklamada “Türk polisinin özel birlikleri özellikle muhaliflere yönelik baskı ve siyasi operasyonları yapmakla sorumlu. Özel Harekat yazısının yazılması bu nedenle tesadüf değil” dedi.

ALMAN POLİSİNE GÖRE ORTADA ‘SUÇ’ YOK

Türk polisini çağrıştıran bu araçların Berlin’in ortasında dolaşmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Sol Partili parlamenter Taş, olayın ayrıntılı şekilde araştırılmasını istedi. Konuyu Berlin Eyalet Meclisi’nin gündemine de taşıyacağını belirten Taş, araçları kullananlar ile Ankara rejimi arasındaki bağlantıların ortaya çıkarılmasını talep etti.

Ancak Berlin’deki güvenlik birimlerine göre ortada ‘suç’ yok. Milletvekili Taş’ın araçları gündeme getirmesinin ardından açıklama yapan Berlin polis sözcüsü ortada cezasi soruşturma açacak bir durumun olmadığını savundu. Berlin Emniyet Müdürlüğü yetkilisi Carsten Müller’e göre ise araçların üzerinde polisi çağrıştıracak sirenler olmadığı için araçlarla suç işlenmedi. Benzer bir görüşe Berlin savcılığının da sahip olduğu öğrenildi.

ALMANYALI OSMANLILAR ÇETESİNİN ÜYELERİ Mİ?

Söz konusu araçların Almanya’da geçtiğimiz Temmuz ayında yasaklanan “Osmanen Germania” (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin eski üyelerine ait olduğu tahmin ediliyor. Erdoğan rejiminin silahlı adamları olan çetenin üyeleri başta silah kaçakçılığı, cinayet ve yaralama gibi birçok suçlara bulaşmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştı. “Osmanen Germania” adlı (Almanyalı Osmanlılar) grubun finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün çeteye Kürtlere karşı silahlı eylemler yapılması talimatı verdiği tespit edilirken, ses kayıtlarına göre Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu.