Berlin ve Hamburg’da şehit anması

Almanya’nın Hamburg kentinde Kahramanlık Haftası etkinliği düzenlenirken, Berlin’de ise Efrin’deki Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Navdar Serhat kod adlı Davut Özsular şahsında Efrin şehitleri anıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde efsanevi gerilla komutanı Mahsun Korkmaz (Egîd) şahsında Mart ayında şehit düşen gerilla ve savaşçılar anıldı.

Hamburg DKTM’de düzenlenen anmaya çık ayıda kişi katıldı.  Şehit Aileleri Komisyonu tarafından organize edilen anma saygı duruşu ile başladı. Komisyon adına açılışı yapan Yusuf Cömert, “Kanlarının son damlasına kadar şehitlerin izinde gideceğiz” dedi.

KOMAW Eş Başkanı Şenge Kahraman da konuşmasında şunları söyledi: “Onları halkın özgürlüğü için tereddüt etmeden canlarını verdiler.”

Şehitlerin fotoğraflarından oluşan bir panonun da hazırlandığı anma sinevizyon gösterimi ve yemek ile sona erdi.

BERLİN’DE YPG SAVAŞÇISI NAVDAR SERHAT ANILDI

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Çağın Direnişi şehitlerinden Navdar Serhat kod adlı Davut Özsular şahsında Efrin şehitleri anıldı. Ciwanên Azad’ın organize ettiği anmaya Özsular’ın ailesinin yanı sıra 200 dolayında kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Kürt siyasetçi Muharrem Kadir bir konuşma yaptı.

Anmada bir konuşma yapan Şehit Navdar’ın babası İbrahim Özsular, “Şu anda burada bulunan herkesi, Kürdistan halkını ve oğlumun birlikte savaştığı yoldaşlarını saygıyla selamlıyorum. Zindan direnişçilerini ve Önder Apo’yu saygıyla selamlıyorum. Diğer şehit yoldaşımız Cemile Uçar’ı da anıyor ve ailesini selamlıyorum. Bu acı hepimizin acısıdır. Ama asla bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Bilakis onların yolunda ve onlara layık olabilmek, bir şeyler yapabilmek önemlidir. Kefensiz mezarsız nerde olduklarını bile bilemediğimiz binlerce şehidimiz var. Özellikle şehit aileleri çok daha dirençli ve kararlı olmalıyız. Şehitler ölmez, onlar bizim onurumuzdur” dedi.

Şehit Sıla Hejar’ın (Cemile Uçar) annesi Asiye Uçar da şunları söyledi: “Üçüncü gündür buradayız binden fazla insan geldi, ziyaret etti ve bizimle şehitlerimizin acısını ve onurunu ortaklaştılar. Bu da son derece sevindiricidir, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Onlar ki onurumuzu korumak ve kurtarmak için canlarını armağan ettiler. Bu dava direnmeden, bedel vermeden, kan dökmeden olmuyor. Kürdistan hepimizin, şehitlerde hepimizindir. Navdar Serhat da oğlumdur, şehidimdir. Tüm şehitleri anıyorum, Şehit namırın, Biji Serok Apo.”

Anma, Navdar Serhat’ın mücadele arkadaşı Niştiman Heval ile NAV-DEM Eş Başkanı Yeko Ardıl, PYD Berlin’den Leyla Ahmed’in konuşması ve sinevizyon gösterimi, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.