Bern’de tecride dikkat çekmek amacıyla sivil itaatsizlik eylemi

İsviçre’nin Bern kentinde, Kürdistanlı gençler ve kadınlar Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek ve Uluslararası Af Örgütüne sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla İsviçre’nin başkenti Bern’de sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi.

Kürt gençleri ve kadınlar öncülüğünde “Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevindeler” yazılı, üzerinde açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının olduğu pankart ile Leyla Güven posterlerini taşıyan eylemciler Uluslararası Af Örgütü binasına girerek burada sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Kısa süreli oturma eyleminin ardından eylemciler Af Örgütü temsilcisi bir heyet ile görüştüler.

Tecride ve açlık grevlerine yönelik hazırlanan dosya Af Örgütü temsilcilerine teslim edildi. Af Örgütü adına yapılan açıklamada gerek tecrit gerekse açlık grevlerine yönelik her iki konuyu da yakından takip ettikleri söylendi. Pazartesi günü için Kürt heyetiyle bir görüşme sonrası Af Örgütü adına Cenevre Birleşmiş Milletler önünde devam eden açlık grevini ziyaret edeceklerini belirttiler.

Görüşme sonrası Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri sloganlar eşliğinde Bahnhofplatz’a doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem Bahnhofplatz’ta sonlandırıldı.