Bern’de tecrit protestosu, Stuttgart’ta tutsaklarla dayanışma

İsviçre’nin Bern kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine yönelik işgal saldırıları protesto edilirken, Almanya’nın Stuttgart kentinde ise siyasi tutsaklarla dayanışma amacıyla pankart açıldı.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde Türk devletinin Maxmur ve Zinî Wertê alanlarına yönelik KDP’nin işbirliği ile işgal saldırıları protesto edildi.

Revolutionäre Jugend Gruppe Bern (Devrimci Gençlik Grubu) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik Hareketi-TCŞ) aktivisti gençlerin düzenlediği eylemde kentte hareket eden tramvaylara Almanca, “Kürdistan’ın özgür dağlarını savunalım” ve “Güney Kürdistan’daki Türk işgaline karşı duralım” yazılı pankart asılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterinin açılması biçiminde gerçekleşti.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de siyasi faaliyetleri ve özgür düşüncelerinden dolayı Avrupa ve Türkiye’de tutuklu bulunan siyasi tutsaklarla dayanışmak amacıyla Lurdwigsburg-Stuttgart arasındaki bir köprüye “Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” yazılı pankart astı.