Bern’de Türk işgaline karşı kiliselerden ortak eylem

İsviçre’nin Bern kentinde birçok kilise ve Mizgin Kadın Meclisi işgale karşı eylem düzenledi.

İşgalci Türk devleti ile çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’de yürüttüğü saldırıların sonlandırılmasını talep etmek ve bu saldırılar sonucu yaşamını yitiren sivillere dikkat çekmek amacıyla Bern’teki birçok kilise ve Mizgin Kadın Meclisi'nin çağrısıyla bir eylem gerçekleştirildi.

Waisenhausplatz’da kilise temsilcileri ile Mizgin Kadın Meclisi aktivistleri tarafından yaşamını yitiren siviller anısına mumlar yakılırken, eylemciler tarafından yaşamını yitiren sivillerin fotoğrafları taşındı.

Burada kilise kurumları adına yapılan konuşmalarda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esasen diktatörlüğü temsil ettiği ve gerçekleştirilen katliamlar karşısında uluslararası arenada savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Suriye’deki Hristiyan ve tüm diğer inanç sahibi toplumların DAİŞ taraftarı olduğunu inkar etmekten çekinmeyen Erdoğan rejimi tarafından büyük tehlike altında oldukları olduğu da dile gelen konuşmalarda, “Bu işgal ve katliamlara karşı bizler Kürt halkıyla olan dayanışmamızı sürdürüleceğiz” denildi.

Konuşmalar sonrası eylem sonlandırıldı.