Bern ve Basel’de Rojava işgali protesto edildi

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik sürdürdüğü işgal saldırıları ile sivil halka yapmış olduğu katliamlar İsviçre’nin Bern ve Basel kentlerinde gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.

BERN’DE SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ

İsviçreli alternatif gençlik örgütlerinden RJG Bern (Bern Devrimci Gençlik Grubu) tarafından gerçekleştirilen eylemde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarıyla başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin Türk devletine silah satışları protesto edildi.

“Beraber savaştık, beraber mücadele ediyoruz” şiarıyla Helvetiaplatz’da bisikletleriyle “Defend Rojava” pankartı ile bir araya gelen gençler buradan Türk konsolosluğuna doğru harekete geçti. Yol boyunca kent caddelerini ve tramvay yollarını yaptıkları blokaj eylemleriyle trafiğe kapatan eylemciler tarafından bildiriler dağıtıldı.

Türk konsolosluğu önünde sık sık “Rojava işgalini ve sivil katliamları durdurun”, “Rojava işgaline son”, “Avrupa finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” sloganları atan eylemciler polisin müdahalesi sonrası Alman konsolosluğuna yöneldi. Alman konsolosluğu önünde uzun süre Türk devletine silah satışlarını durdurun sloganları atan eylemciler kent merkezine doğru bisikletleriyle hareket etti. Helvetiaplatz ve merkez tren istasyonları önünde yolu trafiğe kapatan eylemciler tarafından bildiriler okundu.

Yaklaşık 2 saat süren eylem merkez tren istasyonu önünde sonlandırıldı.

BASEL

Basel Rojava Komitesi öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve onların dostu burada bir miting gerçekleştirdi.

“Türkiye’ye silah satışlarını sonlandırın”, “Rojava için birlikte direneceğiz” pankartlarının taşındığı eylemde sık sık Türk devletinin Rojava işgaline karşı sloganlar atıldı. Daha sonra tren istasyonu içerisine giren eylemciler tarafından Almanca bildiriler okundu. Bildirilerin okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.