Biel ve St Gallen’de Onur Direnişini sahiplenme eylemleri

İsviçre’nin Biel ve St Gallen kentlerinde düzenlenen eylemlerde işgalci Türk devleti ile çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarıyla sivil halka yönelik yapmış olduğu katliamlar protesto edildi.

BİEL

RiseUp4Rojava kampanyası çerçevesinde Defend Rojava aktivisti İsviçreli alternatif gençlik örgütleri tarafından sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine akşam saatlerinde merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce eylemci burada bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Biel İklim Grevi Platformu, İsviçre Kadın Grevi Kolektifi, CDK Biel, Tewgara Ciwanên Şoreşger aktivistlerinin de destek verdiği eylemde üzerinde “İsviçre finanse ediyor, Türkiye bombalıyor”, “Rojava’da siviller katlediliyor”, “Türkiye ile olan silah satışlarını ve ticari ilişkilerinizi sonlandırın”, “Sizin silah ve bombalarınızla Kürt halkına katliam yapılıyor” yazılı döviz ve pankartlarla eylemciler kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca işgale ve katliamlara karşı Almanca ve Fransızca slogan atan eylemciler Centralplatz’da bir miting gerçekleştirdi. Defend Rojava aktivistleri, İklim Grevi Platformu, Kadın Grevi Kolektifleri adına burada Fransızca ve Almanca yapılan konuşmalarda “İşgalci ve katliamcı Türk devleti Rojava’da Kürt halkına yönelik etnik katliamı hedeflemektedir. Biz bu katliam ve işgale karşı Rojava’yı Kürt halkıyla birlikte savunacağız” denildi.

Rojava’da bulunan enternasyonalist savaşçının göndermiş olduğu sesli mesajın dinlenmesi ardından 2 Kasım Cumartesi günü Basel kentinde yapılacak olan merkezi eyleme katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

ST GALLEN

St Gallen kentinde ise St Leonard Park alanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada AKP / MHP, Erdoğan faşizminin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına ve sivil halka yönelik katliamlarına karşı slogan atarak yürüyüşe geçti.

Başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerine Türk devletiyle silah satışlarını durdurun çağrısı yapan eylemciler Markplatz’da bir miting gerçekleştirdi. Burada yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.