Bielefeld DKTM’ye yapılan baskın kınandı

Almanya’nın Bielefeld kentindeki DKTM’ye yönelik düzenlenen polis baskına ilişkin bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya katılanlar, baskını kınarken, Kürt halkı ile dayanışma mesajı da verdi.

Bielefeld DKTM'nin çağrısı ile yapılan basın açıklamasına Almanya NAV-DEM Eş Başkanları Tahir Koçer ve Ayten Kaplan'ın yanı sıra Bielefeld Die Linke partisi temsilcisi Barbara Schmidt, Alman Anti-Fa, Sosyalistische Deutsche Arbeite Jugend (SDAJ), Êzidî Kadın Meclisi, Degehan Eleviyan OWL, Bielefeld Alevi Derneği, Ak Azyl, Bielefleld Demokratik Güç Birliği Bileşenleri, Ciwaka Azad, YXK, Şêx Seid Camisi yönetici ve temsilcileri katıldı. Çok sayıda Almanın katıldığı basın açıklaması saat 18.30 Bielefeld DKTM önünde yapıldı.

Dayanışma sloganları atan Alman, Kürt, Türk, Asuri halklarına hitaben açıklama yapan NAV-DEM Eş Başkanı Tahir Koçer “Biz Kürt halkı olarak Almanya'da kültürümüzü yaşamak, tarihimizi unutmamak, toplumumuzu aydınlatmak, onurumuzu korumak ve asimile olmamak için özgür bir şekilde derneklerimizi kurduk. Fakat Alman devletinin faşist Türk devleti ile olan ilişkilerine derneklerimiz ve faaliyetlerimiz kurban ediliyor. Bir şeyi hatırlatalım Kürtler hiçbir zaman zulme karşı boyun eğmemiştir, eğmeyecektir” diye konuştu.

Köçer Alman devletine ise şöyle seslendi: “Alman devleti bu baskılarını artık durdurmalıdır. Kürtlere yönelik politikasını değiştirmelidir. Kürt sorununun giderilmesine yönelik daha fazla kafa yormalıdır. Diyalog ve çözümde rolünü oynamalıdır.”

NAV-DEM Eş Başkanı Ayten Kaplan ise yaptığı konuşmada birlik mesajı vererek “Kürtler sosyal, kültürle olarak kendini örgütleyen bir halktır. Aynı zamanda DAİŞ zulmüne karşı amansız mücadele vermiş bir halktır. Biz birlik olmalıyız. Bir arada olmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş Bahnoffstr.’den Jahnplatz’a kadar devam etti. Jahnplatz’da yapılan basın açıklaması ardından tekrar kitle DKTM’ye yürüdü.