Bielefeld OWL Alevi Dergahı’ndan Efrîn’e yardım

Heyva Sor a Kurdistanê'nin Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle Şehba bölgesine göç etmek zorunda kalan yüz binlerce Efrînli için başlattığı yardım kampanyasına bir destek de Bielefeld OWL Alevi Dergahı’ndan geldi.

Almanya’da faaliyet gösteren Bielefeld OWL Alevi Dergahı Yönetimi, üyelerinden 6 bin Euro toplayarak Efrîn halkına gönderilmek üzere Heyva Sor a Kurdistanê’ye teslim etti.

Dergah yöneticileri Efrîn’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını ve kampanyaya destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Dergah yönetimi, tüm kesimlere daha çok duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu.

840 BİN EURO MADDİ YARDIM

Heyva Sor a Kurdistanê Yönetimi adına Murat Vargün, Bielefeld OWL Alevi Dergahı yöneticilerine ve üyelerine gösterdikleri duyarlılık ve destekleri için teşekkür etti. Vargün, kampanya çerçevesinde Efrîn halkı için şimdiye kadar 840 bin Euro maddi yardım gönderdiklerini ve bu maddi yardımla gıda, ilaç ve temel yaşam ihtiyaçlarının satın alınarak Efrîn halkına ulaştırıldığını belirtti.

'SORUMLULUK VE AHLAKİ GÖREV...'

Vargün, devamında şunları söyledi: "Tüm Kürdistanlılar ve dostları, daha önce Kobanê, Şengal ve Bakurê Kurdistan’da Türk devletinin viran ettiği Kürt yerleşim alanlarındaki halkımız için yürüttükleri yardım kampanyalarına katılmayı büyük bir sorumluluk ve ahlaki bir görev olarak gördüler. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle Şehba bölgesine göç etmek zorunda kalan yüz binlerce Efrînli için başlattıkları yardım kampanyasına da aynı sorumluluk ve ahlaki bilinçle sahip çıkmaları ve tüm imkanlarıyla yardım ellerini uzatmaları çağrısını yapıyoruz.

Kampanyaya katılmak için şu linkten bilgi alınabilir:

http://www.heyvasor.com/tr/ji-bo-efrine-besdari-kampanyaya-mezin-a-neteweyi-bibin/