Bild: Merkel davetliler listesinde Erdoğan’a boyun eğdi

Bild gazetesi, Başbakan Merkel’in Libya konferansının davetli listesini Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğine göre hazırladığını duyurdu.

19 Ocak Pazar günü Almanya’nın başkenti Berlin uluslararası bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Almanya’nın organize ettiği Libya konferansı için Başbakan Merkel’in davetiyle birçok devlet lideri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri Berlin’de bir araya gelecek.

Konferansa iki gün kala Almanya’nın önde gelen günlük gazetelerinden Bild konferansın davetlileri konusunda dikkat çekici bir bilgiye ulaştı. Gazetenin bugünkü (Cuma) sayısında yer verdiği bir haberde Başbakan Angela Merkel’in konferansın davetlileri konusunda Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı baskıya boyun eğdiği belirtildi.

Haberde Merkel’in kendisi de davetliler arasında bulunan Erdoğan’ın talebi doğrultusunda listeyi hazırlandığı ifade edildi. Erdoğan’ın özellikle Yunanistan’ın konferansa katılmaması için baskı yaptığını ve bu konuda amacına ulaştığına dikkat çekildi.

Zaten daha önce konferansa katılma talebinde bulunan, ancak davet edilmeyen Atina Merkel hükümetinin bu tavrına tepki göstermişti. Konferansa davet edilmemelerine şaşırdıklarını belirten Dışişleri Bakanı Nikos Dendias "Neden bu sürecin parçası olmadığımızı anlamıyoruz?” sorusunu yöneltmişti.