Binler İsviçre’den seslendi: PKK özgürlüğümüzdür!

PKK’nin 41’ci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle binlerce Kürdistanlı ve dostu İsviçre’nin Luzern kentinde bir araya geldi. “PKK halktır halk burada” sloganlarının yankılandığı etkinlikte, gün boyunca ulusal birlikteliğin sağlanması gerektiği mesajı verildi.

PKK’nin 41’inci kuruluş yıl dönümü, binlerce kişinin katılımıyla İsviçre’nin Luzern kentinde düzenlenen merkezi bir etkinlikle kutlandı. Etkinliğin düzenlendiği Luzern spor salonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK’nin öncü kadroları ve devrim mücadelesinde yaşamını yitiren savaşçılarının posterlerinin yanı sıra PKK, KCK, YPG, YPJ’nin bayrakları ile süslendi. 

İsviçre’nin bütün kentlerinden gelerek solonu dolduran binlerce Kürdistanlı ve dostu, gün boyunca sık sık “Biji Serok Apo”, “PKK halktır halk burada”, “Yaşasın Rojava Devrimi” sloganları attı.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye dönük yürüttüğü işgal saldırılarına sert tepkinin gösterildiği etkinlikte, Rojava direnişinin sahiplenilmesinin ve saldırılara karşı ulusal birlikteliğin sağlanması gerektiğinin önemine vurgu yapıldı.

Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte, gün boyunca atılan sloganlarla PKK’nin 42 yıllık direniş ve özgürlük tarihine dikkat çekildi. Kongre Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Kürt sanatçılar, Xelil Xemgin, Nuarin, Arya Şahin, Rodi ve Med Kültür Merkezi Çoçuk Korosu sahne aldı.

PKK ÖNCÜLÜĞÜNDE ZAFERE DOĞRU

İlk olarak söz alan İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezleri Eşbaşkanları Songül Aslan ve Mehmet Ali Şimşek, PKK’nin 40 yılı aşkındır verdiği direnişin Kürt halkında yarattığı kazanımlara vurgu yaptı. PKK öncülüğünde Kürt halkının zafere doğru yürüdüğünü ifade eden Eşbaşkanlar, PKK’nin artık dünyaya mal olmuş bir özgürlük hareketi olduğun söyledi.

KARTAL: PKK KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜK ATEŞİDİR

Daha sonra söz alan Kongre-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal bir konuşma yaptı. PKK’nin 41’ci yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Kartal, “PKK, Kürt halkının doğuşu ve özgürlük ateşidir. Dağda, zindanlarda 4 parçada direnen yoldaşlara kutlu olsun.  Kürdistan’da hayatını kaybeden bütün şehitlerimiz anıyoruz, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

‘ARTIK BÜTÜN DÜNYA PKK’Yİ KONUŞUYOR’

PKK’nin Kürdistan halklarının yeniden var ettiğini söyleyen Kartal, “Bugün bütün dünya PKK ve Önder Apo’nun paradigmasını konuşuyor. PKK, öncülüğündeki halklar bugün özgür bir yaşam istiyor. Bundandır ki, bugün Rojava Devrimi etrafından bir araya gelen dünya halkları ayaktalar ve işgalcilere karşı seslerini yükseltiyor. Biz PKK’yi ne kadar çok büyütürsek, o kadar daha çok özgülüğe yakın olacağız” dedi.

‘ROJAVA ŞAHSINDA KÜRDİSTAN HEDEF ALINIYOR’

Faşist Türk devletinin, Rojava devrimi şahsında Kürdistan, PKK ve Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye çalışıldığı söyleyen Kartal, “Her şart altında Rojava devrimini daha çok sahiplenmeliyiz ve orada yürüyen direnişe destek olmalıyız” diye ekledi.

‘ULUSAL BİRLİKTELİK TARİHİ ÖNEMDE’

4 parçada Kürt halkının yaşadıklarına karşı ulusal birlikteliğin tarihi önemde olduğunu söyleyen Kartal, “Kent, kent, mahalle, mahalle, ulusal birlikteliğimi örmeliyiz. İçinden geçtiğimiz süreçte ulusal birliğimiz sağlarsak, karşımızda duran tehlikeleri birer birer aşarız. Bu anlamda Kürt sanatçılar öncülüğün 5-6 Aralık tarihleri arasında Lozan’dan Cenevre’ye bir yürüyüş düzenlenecek. Bütün halkımız bu yürüyüşe destek sunmalıdır” diyerek, çağrıda bulundu.

‘TÜRK BOYKUTUNU HER ALANA TAŞIMALIYIZ’

Yine Güney Kürdistan’da devam eden Türk devletini boykot çalışmalarını hatırlatan Kartal, “Faşist ve işgalci Türk devletini yaşamımızın her alanında çıkartmalıyız. Bu boykotu Kürdistan’ın 4 parçasında ve Avrupa’da da yaymalıyız” dedi.

Etkinlikte Kürt gençleri adına yapılan konuşmada ise, PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlanırken, Kürt gençliğine her alanda m büyütme çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte Kürt sanatçılar, Xelil Xemgin, Nuarin, Arya Şahin, Rodi ve Med Kültür Merkezi Çoçuk Korosu sahne aldı. Binler söylenen ezgiler eşliğinde çektikleri halaylarla PKK’nin 41’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.