'Bir diktatör nasıl karşılanıyorsa Erdoğan'ı öyle karşılayacağız'

Erdoğan ziyaretinin protesto edileceği "Hoş gelmedin" yürüyüşüne katılım çağrısında bulunan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, "Bir diktatör nasıl karşılanıyorsa Erdoğan'ı öyle karşılayacağız" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Eylül'de Almanya'ya yapacağı ziyarete ilişkin tepkiler devam ediyor. Başkent Berlin’de devlet töreniyle karşılanacak olan Erdoğan, Kürdistanlıların yanı sıra birçok sol, demokrat ve anarşist çevreler tarafından protesto edilecek. Erdoğan'ın ziyaretine tepki gösteren Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç, Almanya ve Türkiye arasında yaşanan kirli ilişkilere dikkat çekti.

Erdoğan'ın Almanya'ya gelmeden önce Almanya'nın Türkiye'deki devlet demiryolu ihalesini 35 milyar Dolar'a aldığına dikkat çeken Koç, "Dikatatör Erdoğan'ın geliş nedeninin kirli ilişkiler olduğu çok açık. Almanya Dışişleri Bakanı, yoğun kamuoyu ve siyasi partilerin tepkisi üzerine bir açıklama yaptı ve açıklamada çok net bir şekilde "Almanya'nın çıkarları için biz şimdiye kadar birçok eli kanlı diktatör davet ettik. Erdoğan da onlardan birisidir" dedi. Almanya da bir diktatörü davet ettiğini çok iyi biliyor" diye konuştu.

118 KURUM TARAFINDAN 'ERDOĞAN HOŞ GELMEDİN' PLATFORMU OLUŞTURULDU

Almanya'nın siyasi ve ekonomik çıkarlardan dolayı Erdoğan'ı davet ettiğini dile getiren Koç, "Erdoğan'ın en büyük krizi yaşadığı dönemde Merkel hükümetinin Erdoğan'ı davet etmesi ve Erdoğan'ı meşrulaştırma girişimleri Alman kamuoyu, Almanya'da yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeliler tarafından yoğun bir tepki ile karşılanacak" diye konuştu.

Bugün Erdoğan'a karşı Almanya'nın birçok merkezinde yürüyüş ve mitinglerin yapılacağını kaydeden Koç, Kürdistan ve Türkiyeli örgütlerin yanı sıra Almanya'daki sivil toplum örgütleri, sendikalar, barış hareketleri, Yeşiller ve Sol partinin de aralarında yer aldığı 118 kurum tarafından "Erdoğan hoş gelmedin" adıyla bir platformun oluşturulduğunu söyledi. Bugün Hamburg, Berlin, Bremen, Hannover, Düsseldorf, Stuttgart ve Frankfurt şehirlerinde protesto eylemlerinin düzenleneceğini söyleyen Koç, asıl eylemlerin ise 28-29 Eylül'de yapılacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK

28 Eylül Cuma günü Berlin'de merkezi bir yürüyüş ve mitingin gerçekleşeceğini söyleyen Koç, "Berlin polis ile yaptığımız görüşme sonrası yürüyüş için izin alındı. Cuma günü saat 16.00'da Potsdamer Platz'da bir araya gelerek başlangıç mitingini yapacağız. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önüne kadar bir yürüyüş yapacağız" dedi. Cuma günü Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Saray'ında bir araya geleceğini söyleyen KCD-E Eşbaşkanı Koç, saat 18.00'dan 20.00'a kadar bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Almanya'daki demokratik güç birliği, devrimci demokrat Alman ve Kürdistanlı tüm kurumların mitinge yoğun bir katılım göstermesi gerektiğini ifade eden Koç devamla şunları belirtti: "Bize gelen bilgilere göre bütün şehirlerde otobüsler tutuldu. Sadece DKTM değil, Almanya'nın sol ve sosyalist kurumları ile Türkiyeli demokrat devrimci güç birliği bileşenleri bu planlamayı birlikte organize etti."

ERDOĞAN'I DESTEKLEMEK DAİŞ'İ DESTEKLEMEK ANLAMINA GELİYOR

Almanya'nın diktatör Erdoğan'ı korumak için olağanüstü uygulamalara başvurduğuna dikkat çeken Koç, "Almanya 2. dünya savaşından bu yana üst boyutta karşılamayı sadece 2 devlet için yapıyordu. Biri ABD diğeri de Rusya devlet başkanı. Erdoğan karşılaması ise en üst boyutta yapılacak. 5 bin polis koruyacak, Erdoğan'ın geçeceği sokaklarda balkona çıkmak yasaklanmış. Şehrin yarısı yasak bölge ilan edilmiş. Alman devleti aslında bir diktatörü karşıladığını biliyor. Görüştüğümüz bütün kesimler de bunu açık bir şekilde söylüyor. Bizim dışımızda, Almanya Gazeteciler Birliği, Almanya insan hakları örgütleri ve farklı kurumlar da Cuma günü Berlin'de olacaklar ve Erdoğan'ı protesto edecekler" şeklinde konuştu.

Sadece Erdoğan'ın değil Alman devletinin de Erdoğan'a verdiği kirli destekten dolayı protesto edileceğini sözlerine ekleyen Koç, "Merkel hükümetinin Erdoğan'ı desteklemesi şu anlama geliyor. Türkiye'de demokrasiye, özgürlüğe, kadın özgürlüğüne karşı cihatçı DAİŞ'i desteklemek anlamına geliyor. Diktatörü, kan ve göz yaşını desteklemek anlamına geliyor. Almanya kamuoyunda bu böyle tartışılıyor. Hem Liberal Parti hem Yeşiller, Sol ve Sosyal demokrat parti çevrelerinin de bu konuda tepkileri çok yoğun" dedi.

ALMAN HÜKÜMETİNİN İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARI DA TEŞHİR EDİLECEK

29 Eylül Cumartesi günü Erdoğan'ın Köln'e geleceğini belirten Koç, Köln'de de bütün kurumlarla birlikte bir yürüyüş ve mitingin yapılacağını söyledi. Cuma günü öğleden önce polisle yer konusunda bir görüşme gerçekleştireceklerini bilgisini veren Koç, "Diktatör Erdoğan hem Berlin hem de Köln'e resmi davetli olarak geldiği için federal polis her şeye bakıyor. O yüzden Cuma günü eylemin yeri netleşince kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

Berlin'deki mitingin Potsdamer Platz'da yapılacağının tekrar altını çizen Koç, mitinge katılım çağrısında bulundu. "Mitinge en yüksek boyutta katılmamız gerekiyor ki sesimiz diktatör Erdoğan'a gitsin" diyen Koç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Alman hükümetine ve Cumhurbaşkanı'na da sesimizin gitmesi gerekiyor. Alman kurumları ile birlikte bu katili hak ettiği biçimde, bir diktatör nasıl karşılanıyorsa öyle karşılayacağız. Kuzey Almanya'daki halkımızla Berlin'de, Orta ve Güney Almanya'daki halkımızla da Köln'de diktatöre hoş gelmedin diyeceğiz. Diktatörün Kürdistan'da yaptıklarını ve Almanya hükümetinin iki yüzlü politikalarını teşhir edeceğiz."