Bir polis saldırısı daha: Anneler yerde sürüklendi!

Mardin Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için buluşan Barış Anneleri de polis işkencesine uğradı. Anneler yerlerde sürüklendi.

Açlık grevindeki çocukları için Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi tutan annelere dönük polis işkencesi infial yaratırken, benzer bir polis şiddeti haberi bu kez Mardin Kızıltepe’den geldi.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla açıklama ve oturma eylemi yapmak istedi. Barış Anneleri’nin yapacağı eyleme HDP ve DBP’li yöneticiler ile HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın da destek vermek üzere katıldı.

ANNELERİ YERDE SÜRÜKLEDİLER!

Ancak açıklama öncesi her iki partinin bulunduğu binanın önünü ablukaya alan polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini savundu. Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler polisler tarafından zorla alındı.

Bu duruma tepki gösteren annelerin sesleri de, yine TOMA’dan siren sesi çalınarak bastırılmaya çalışıldı. 

Engellemeye rağmen açıklama yapmaya başlayan Barış Annesi Hevlet Öncü, cezaevinden çıkacak bir cenazeye daha tahammülleri olmadığını ifade etti. Bu sırada biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile gruba saldırıldı.

Polisler saldırıları sırasında yere düşen Barış Annesi Hevlet Öncü’yü de yerde sürükledi. O anlar dakika dakika kameralara yansıdı. Yine HDP İlçe Eşbaşkanı Şirin Öbek de yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralandı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmuz Sun'un ise tazyikli suya maruz kalması sonucu yüzünde kanama oluştu.

GÖZALTILAR

Polis saldırısına tepki gösteren DBP Yöneticisi Şükran Erol ve ayağı alçıda olan Mazıdağı HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Ürün’ün de aralarında olduğu 3 kişi, polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Barış Anneleri ise polis şiddetinden korunmak için bir iş hanına sığındı.

Polisin bu yaklaşımına tepki göstermek için Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplanan halk da yine polis saldırısına maruz kaldı. Burada da ismi öğrenilemeyen 2 genç  gözaltına alındı.