Türk devletinin çocuk katliamı protesto edildi-YENİLENDİ

İşgalci Türk devletinin Til Rifat’ta dün gerçekleştirdiği katliam, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Fransa ve İsviçre’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin Til Rifat’ta 8’i çocuk, 10 kişiyi katletmesi Almanya’nın Wuppertal kentinde protesto edildi.

Wuppertal Viyan Kadın Meclisi akşam saatlerinde HBF önünde bir eylem düzenledi. “Rojava tüm insanlığı savunuyor” yazılı büyük pankart taşıyan halk, Türk devletinin işgalini protesto eden sloganlar attı. Çocuk katliamını kınayan dövizler ile YPG, YPJ ve TJKE bayrakları taşındı. ‘Katledilen çocukların resimlerini değil silah satışını yasaklayın’ dövizi dikkat çekti. Eylemde çok sayıda bildiri dağıtıldı.

KÖLN’DEKİ EYLEM ADRESİ UNICEF ÖNÜYDÜ

Köln kentinde de ise Unicef’in Almanya merkez binası önünde de katliam protesto edildi. Köln Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde katledilen çocukların fotoğrafları ve “Çocuk katili Erdoğan”, “Rojava’da çocuklar ölüyor” yazılı dövizler taşındı. Eylemciler Unicef yetkililerine katliamla ilgili bilgilendirmede bulundu.

OSNABRÜCK

Almanya’nın Osnabrück kentinde de katliamı protesto etmek için bir eylem düzenlendi. Bildirilerin dağıtıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

HAGEN

Almanya’nın Hagen kentinde de Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı. Merkez Tren İstasyonu’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, “Çocuk katili Erdoğan” pankartı taşıdı. Katliamı kınayan sloganlarla eylemini sona erdirdi.

DUISBURG

Duisburg’da ise HBF önünde bir eylem ile katliam kınandı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin katliamları kınanırken, dünya kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yapıldı. Eylemde sık sık, “TC Rojava’dan defol”, “Katil Erdoğan” gibi sloganlar atıldı.

BREMEN

Bremen’deki eylem ise Bahanhof Vor Platz’da yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde “Rojava uçuşa yasak bölge ilan edilsin” yazılı pankart taşındı. Katliamda yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının da taşındığı eylemde katliama ilişkin bildiriler de dağıtıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Türk devletinin Til Rifat’taki çocuk katliamı protesto edildi.

Katliamda yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının taşındığı eylemde katliama dikkat çekildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, katliama sessiz kalınması da kınandı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Türk devletinin çocuk katliamı protesto edildi.

HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, katliamı protesto etmek için bir miting düzenledi.

Bildirilerin okunup dağıtıldığı eylem sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Rotebühlplatz’da bir eylem yapıldı.

DTKM Stuttgart adına yapılan açıklamada Türk devletinin sivil katliamları kınadı ve sivil katliamlarının anlatıldığı bildiriler dağıtıldı.

Sık sık, "Hoch die internationale solidaritet", "Susma ortak olma”, “Katil Erdoğan Rojava’dan defol”, “Jîn, Jiyan, Azadi”, “Bîjî Serok Apo”, “Rojava yanlız değil", “Bijî berxwedana Rojava”, “Es lebe YPG, YPJ, Rojava” sloganları atıldı.

 

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde ise Hollanda Parlamentosu önünde bir eylem düzenlendi. Hollandaca ve İngilizce bildirilerin dağıtıldığı ve okunduğu eylemde Türk devletinin savaş suçları teşhir edildi. Sık sık, “Katil Erdoğan”, “Katil Türkiye”, “Terörist Türkiye” sloganları atıldı.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de bir yürüyüş ile Türk devletinin çocuk katliamı protesto edildi. Lavrio kampında başlayan yürüyüşte, PKK, KCK, YPG, YPJ ve TEV-DEM bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile katliamı kınayan dövizler taşındı.

“Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava”, “Şehit namirin”, “Biji berxwedana YPG”, “Faşist, diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından Lavrio meydanında ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting Kürdistan Kültür Merkezi’nden Burhan Karakoç’un konuşması ardından atılan sloganlarla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde Kanton Parlamentosu’nun bulunduğu Rathausbrücke’de bir eylem düzenlendi. Sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganlarının atıldığını eylem Almanca bildirilerin okunması sonrası sonlandırıldı.

BERN

Bern kentinde ise Helvetiaplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin çocuk katliamını kınayan sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş ardından da Casinoplatz’da bir miting düzenlendi. Almanca bildirilerin okunduğu miting, Kürt siyasetçi Nejdet Atalay’ın konuşması ardından sloganlarla sona erdi.

BASEL/ LUZERN

Basel ile Luzern’de ise Kürdistanlılar ve dostları eş zamanlı olarak eylem düzenledi. İsviçreliler başta olmak üzere Kürt halkının dostlarının da destek verdiği eylemde Türk devletinin çocuk katliamı protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Avrupa Parlamentosu Temsilciliği önünde bir miting ile Til Rifat’ta Türk devletinin katliamı protesto edildi.

Katliamda yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarının taşındığı eylemde, katliamı kınayan pankartlar da taşındı. Eylem sloganlarla sona erdi.