Birçok merkezde DKTM kongreleri yapıldı

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Avrupa'nın birçok kentinde kongrelerini yaptı.

Avusturya'nın Linz kentinde bugün Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) 5. kongresini yaptı. Katılımın yoğun olduğu kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kongrede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Cihan Garzan, Kürtler için tarihi bir sürecin gerçekleştiğini ve herkesin bu tarihi süreçte yer alması gerektiğini dile getirdi. Bir yıllık mali ve faaliyet raporlarının okunduğu ve değerlendirildiği kongrede Saide Mêrdin ve Ali Boztepe eşbaşkan seçildi. 45 meclis üyesinin de belirlendiği kongrede Avrupa'daki asimilasyona karşı kendi olma kendi dilini, kültürünü yaşama ile Türk turizmini ve ürünlerini boykot etme kararları alındı. Kongre Türkiye'deki seçim çalışmalarına yoğun katılma ve destek verme çağrılarının ardından sona erdi.

TOULOUSE

Fransa'nın Toulouse kentinde de Demokratik Kürt Toplum Merkezi Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kürdistan ve dünya devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongre Efrîn direnişine ve şehitlerine adandı. Kongrede açılış konuşması yapan KCDK-E temsilcisi Murat Ceylan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin Kürt halkına uygulanan bir tecrit olduğunu belirtti. Kürtlerin Öcalan'dan asla kopmayacağını vurgulayan Ceylan, Dünya'nın her yerinde mücadele eden Kürtlerin bir araya gelmesinde Öcalan'ın felsefesinin payı olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından yapılan seçimde, 35 kişilik meclis üyesi seçildi. Eşbaşkanlığa ise, Akan Çeker ve N. Coşkun getirildi. Kongre "Bê Serok Jiyan nabe" sloganları ile son buldu.

LYON

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin kongresini yaptığı bir diğer kent Lyon'du. Saygı duruşuyla başlayan kongrede 3 kişilik divan kurulu seçildi. Yapılan siyasi değerlendirmelerin ardından, son iki yıllık raporlar okundu. Yeni yönetim ve eş başkanların seçilmesinin ardından çeşitli meclis komisyonları da kuruldu. Kongre, "Bijî Serok Apo" sloganıyla sona erdi.