Birçok merkezde Ekim ayı şehitleri anıldı-YENİLENDİ

Almanya, Belçika ve Avusturya’da şehitler düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da geçtiğimiz Ağustos ayında Bingöl'ün Adaklı ilçesinde şehit düşen YJA Star komutanı Dicle Zafer ve 4 arkadaşı için anma etkinliği düzenlendi.

Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliği devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Ekim şehitleri ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterisi sonrası Demokratik Kürt Toplum merkezi adına açıklama yapıldı.

PKK'nin bir şehitleri partisi olduğu ve kurulduğu günden bugüne şehitlerin yolunu takip ederek hareket ettiği belirtildi.

Kürt halkının bugüne gelmesinde şehitlere olan bağlılığın da rol oynadığı belirtilen konuşmalarda Rojava Devrimi'nden Kuzey Kürdistan’daki siyasi gelişmelere kadar Kürt halkının kazanımlarının şehitlerinin kanıyla elde edildiği ve bu kazanımların korunması için de mücadelenin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. Kürt halkının Kürdistan'ın dört parçasında da tarihi bir mücadele sürecinin içerisinden geçtiğinin belirtildiği açıklamada Avrupa'da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının da bu sürecin ruhuna uygun hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Daha sonra etkinliğe katılmak şehit yakınları birer açıklama yaptı. Anma etkinliği "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.

GIESSEN

Almanya'nın Giessen kentinde NAV-DEM lokaline çok kişinin katılımı ile ekim ayı şehitleri için anma düzenlendi.

Bugün saat 14.00’te bir dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan anma etkinliğinde açılış konuşmasını NAV-DEM Eş Başkanı yaptı.

Anmada şehit Dilan Newroz’un Annesi Emine Ana da bir konuşma yaptı. “Başaracağız, düşmanı yeneceğiz” diyen Emine Ana, şöyle konuştu: “Su uyur, düşman uyumaz, ama başaracağız, düşmanı yere indireceğiz, en başta biz kadınlar. Biz anneler, son nefesimize kadar şehitlerin davasını takip edeceğiz.”

Şehit Berçem’in annesi de yaptığı konuşmada, “Biz şehitlerin yerini doldurmalıyız. Şehitlerimize sahip çıkmalıyız, şehit sadece benim şehidim değil, Kürt halkının şehididir. Rojava’ya gittim, orada arkadaşları gördüm, çok güzel şeyler gördüm” dedi.

Konuşmalardan sonra sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, sloganlarla sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Ekim ayı şehitleri anıldı. Frankfurt DKTM’de düzenlenen anma Amara ve Sara, Nujin kadın meclisleri tarafından organize edildi.

“Ekim ayı şehitleri ölümsüzdür” pankartının yanı sıra, Ekim ayında şehit düşen gerilla, savaşçı ve devrimcilerin fotoğrafları da asıldı.

Anma saygı duruşu ile başladı.

Anmada yapılan konuşmalarda şehitlere bağlılığın geri olarak, onların bıraktığı maneviyatın devam ettirilmesi gerektiği belirtildi.

Bu görevin de şehit ailelerine düştüğü dile gelen konuşmalarda Ekim ayı şehitlerinin Kürdistan özgürlük mücadelesi açısından önemli bir tarihe sahip olduğu vurgulandı.

Anmada Andrea Wolf (Ronahi) ile aynı cezaevinde kalan mücadele arkadaşı da bir konuşma yaptı.

Anma sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde Ronahi Berivan Kadın Meclisi ve Kürt Toplum Merkezi Ekim ayı şehitlerini anma etkinliği düzenledi.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sinevizyon gösterisi ardından Ronahi Berivan Kadın Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Anma sloganlarla sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Ekim ayı şehitleri anıldı.

Bremen KOMAW ve Sêvê Kadın Meclisi tarafından organize edilen anma bir dakikalık sagyı duruşu ile başladı.

Ekim ayı şehitleri başta olmak üzere, Mam Zeki Şengali ve Ümit Acar’ın da anıldığı anmada, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Anmada Ümit Acar’ın görüntülü mesajı da gösterildi.

KOMAW temsilcisi de yaptığı konuşmada, Kürdistan’da sadece Ekim ayında savaşçılar değil, PKK’nin öncü kadrolarının da şehit düştüğü dile getirdi.

Bremen Sêvê Kadın Meclisi adına konuşan Münever Bazan ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, “Kadın özgür olmadan toplum özgür olmaz” sözlerini hatırlatarak, Öcalan’ın özgürleştirilmesi için kadınların daha duyarlı bir şekilde davranması gerektiğini belirtti.

HILDESHEIM

Hildesheim kentinde de Şehit Meryem Kadın Komünü tarafından Ekim ayı şehitleri anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya çok sayıda şehit yakını katıldı.

Anmada Şehit Meryem Kadın komünü sözcüsü Hayat Donma, NAV-DEM üyesi Altun Bischof, DKTM Eşbaşkanı Hatice Gönen, Şehit ailesinden Xoşnav birer konuşma yapıldı.

Konuşmalardan sonra anma sinevizyon gösterimi, helva dağıtımı ile devam etti. Anma, sloganlarla sona erdi.

LIEGE

Belçika’nın Liege kentinde de şehitler anıldı. Ekim ayı şehitlerinin anıldığı etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride de dikkat çekildi. Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anmada, Gülnaz Karataş (Beritan) anısına helva da dağıtıldı.