Bitlis ve Xakurkê’de biri binbaşı 13 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Kuzey ve Güney Kürdistan’da işgalci askerlere yönelik düzenlediği eylemlerde tespit edilebilen 1’i binbaşı ile 13 asker öldürülürken 7 asker de yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Kuzey ve Güney Kürdistan’da işgalci Türk ordusuna yönelik HPG ve YJA Star gerillalarının eylemlerinin sürdüğünü belirtti.

Bitlis-Hizan yolu, Bitlis’in Tatvan ilçesi ve Xakurkê’de düzenlenen eylemlerde çok sayıda askerin öldürüldüğüne dikkat çeken HPG BİM açıklaması şöyle:

“BİTLİS MERKEZ JANDARMA KOMUTANI BİNBAŞI ZAFER AKKUŞ İLE 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bir süredir Bitlis ile Hizan yolu üzerinde yol güvenliğini sağlamak amacıyla işgalci TC ordusu bir tepede kontrol noktası kurmuştur. Güçlerimiz, işgalci TC ordusunun konumlandığı bu tepedeki hareketliliği takip altına almıştır. 19 Temmuz günü saat 14.00’da güçlerimiz, bu tepeye doğru hareket eden işgalci TC ordusuna ait bir transite yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen araç tümden imha edilirken, içinde bulunan Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Akkuş olmak üzere toplam 7 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu taarruz helikopterleri ve zırhlı araçlar ile eylem alanı ve çevresini rastgele bir şekilde taramıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

BAZ İSTASYONUNA SABOTAJ EYLEMİ

Aynı gün saat 14.00’da güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Şehit Mizgin alanında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda baz istasyonu imha edilmiştir.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz Xakurkê’de işgalci TC ordusunun başlattığı işgal harekatına yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. İşgalci orduya ağır darbelerin vurulduğu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

DOLA ÇİNGENE’YE İNDİRME YAPAN ASKERLER HEDEFLENDİ

18 Temmuz günü Dola Çingene alanına Skorsky helikopterler ile indirme yapmaya çalışan işgalciler güçlerimizin hedefi olmuştur. Düşman birlikleri güçlerimiz tarafından 2 koldan yoğun ateş altına alınmış ve yapılan etkili vuruşlar sonucunda 4 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Güçlerimiz eş zamanlı olarak alan üzerinde uçuş yapmaya çalışan drone tipi insansız hava aracını da hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan drone imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından taarruz helikopterlerinin desteği ile ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylem karşısında hezimete uğrayan işgalci TC ordusu, bu alandaki birliklerini alandan geri çekmek zorunda kalmıştır.

HELİKOPTER TEPESİNDE SABOTAJ EYLEMİ

20 Temmuz günü sabah saatlerinde güçlerimiz, Helikopter Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun bir operasyon birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı taarruz helikopterleri ile bombalamıştır.

Eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ARAMA TARAMA FAALİYETİ YÜRÜTEN ASKERLERE EYLEM

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında 19 Temmuz günü güçlerimiz, Şırnak’ın Zıvıngê köyü yakınlarında arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj taktiği ile eylem düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu değerlendirildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

GEVER’DE BOMBARDIMAN: 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

18 Temmuz günü saat 08.00’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Talê alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

METİNA’DA HAVA SALDIRISI

19 Temmuz günü saat 16.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Hakkari Tepesi’ni, 20 Temmuz günü saat 11.00 ile 13.00 arasında ise Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Beritan alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”