BM eylemcileri Erdoğan’ın suçlarını dünya halklarına anlatıyor

Birlemiş Milletler önünde Efrîn nöbetinde olan eylemciler, BM’nin sessizliğine tepki göstererek, “Sessiz kalmak işgale ortak olmaktır. Bedeli ne olursa olsun gençlerimiz Efrîn’de biz burada direnip kazanacağız” dedi.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük işgal saldırıları 19 gününde devam ederken, Avrupa kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ise işgal saldırılarının başladığı günden beridir sokaklarda yaptıkları eylemlerle görkemli Efrîn direnişine destek olmaya devam ediyor. Avrupa’da yaşayan 70’den 70’şe bütün Kürtler alanlarda bir taraftan Efrîn direnişini selamlarken diğer taraftan ise Türk devletinin katliamcı ve işgalci yüzünü deşifre ederek, uluslararası güçleri ve uluslararası kuruluşları kendi değerlerine sahip çıkarak, işgalci Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırıyor.

BM’YE SORUMLULUĞUNU HATIRLATIYORLAR

Kürdistanlıların eylem merkezlerinden biriside günlerdir işgale sessiz kalan Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) önü. Soğuk havaya rağmen bir haftadır BM önünde saat 13.00-16.00 arasında kurdukları çadır etrafından toplanan Kürdistanlılar, yaptıkları eylemle BM’ye sorumluluğunu hatırlatıyorlar. Günlük olarak binlerce insanın geçiş güzergâhı olan BM önünde sık sık atılan “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları ve sivillere yönelik yapılan katliamların fotoğrafların sergilendiği eylem, egemen güçleri harekete geçirmemiş olsa da dünyanın birçok ülkesinden insanda Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katil olduğu ve Türk devletinin terörist bir yapılanmadan ibaret olduğu algısını yaratmış durumda.

‘KİMSE BİZDEN SUSMAMIZI BEKLEMESİN’

BM önünde yaptıkları eylemi kendileri için büyük bir sorumluluk olarak gören 4 parça Kürdistan’dan bir araya gelen eylemciler, “Kimse bizden yerimizde oturup susmamızı beklemesin, sürgünde yaşasak bile işgal saldırısı altında olan ülkemizin için gerekirse ölürüz. Afrîn Kürt halkının onurudur, çocuklarımız ve gençlerimiz Efrîn’de biz burada direnip kazanacağız, ama sessiz kalanlardan da hesap sormaya devam edeceğiz” mesajı veriyor.

Günlerdir BM önünde bir araya gelerek taleplerini dile getiren eylemciler ANF kameralarına şunları ifade etti:

Ali Orak:

Efrîn’i işgal etmeye çalışan Türk devletine karşı günlerdir BM önünde nöbetteyiz. Amacımız sesimizi BM’ye ve bütün dünyaya duyurmaktır. Çünkü bugün Kürt halkının yok etmek isteyen Türk faşist devleti, arkamızda bulunan (BM) emperyalist güçlerinde desteğini alarak Efrîn’e saldırıyor. Herkes iyi bilsin Kürt halkı her nerede olsun kendisini ve ülkesini savunmaya devam edecektir.

Mehmet Mutlu:

Cenevre çevresinde yaşayan Kürdistanlılar günlerdir burada, BM önünde eylemdeyiz. Amacımız Türk devletinin ve çetelerinin Efrîn’e yönelik devam eden işgal saldırılarına karşı dünya halklarının dikkatini çekmek. Efrîn’de sivil haklarımız bombalanıyor ama Avrupa’daki kamuoyu bu durumdan çok haberdar değil biz bu yöntemle Efrîn için bir duyarlılık yaratıyoruz. Bizler BM önündeyiz çünkü iyi biliyoruz ki bu işgale son verecek olan güç BM’dir.

Hülya Yalçınorak:

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) adına bugün bu eylemdeyim. Efrîn’deki direnişe destek olmak ve yaşananları uluslararası kamuoyunun gündemine sokmak için bugün burada eylemdeyiz. İnsanlarımız eylemlere katılarak sesimize ses katmalı.

Salih Sağlam

Efrîn direnişini selamlamak ve Türk devletinin işgalci yüzünü deşifre etmek amacıyla BM önünde eylemimiz devam ediyor. Bütün halkımız Efrîn için alanlarda eylemde olmalıdır. Bugün birlikte direnir ve Efrîn direnişine destek olursak yarın hep birlikte Efrîn’in zaferini kutlamış oluruz.

Abdul Aziz Maslamani, Resul Yavuzer:

Efrîn için buradayız. Bütün dünyanın sorunu burada (BM) bitiyor. Bizde BM’nin Türk devletine karşı harekete geçmesini istiyoruz. Biz asla diktatör Erdoğan’a ne diz çökeceğiz ne de boyun eğeceğiz. Toprak bizim toprağımızdır, biz asla Efrîn’i terk etmeyeceğiz, gerekirse ben de bu yaşıma rağmen kalkıp Efrîn’e direnmek için giderim. BM harekete geçinceye kadar burada olacağız ve biz başaracağız.

Efrîn’e dönük saldırıları lanetliyorum. Biz Kürt halkı ve Suriye halkı olarak Efrîn’e saldıranların gözünü çıkarırız. Yaşasın Efrîn direnişi. Bizim gençlerimiz orada buyursunlar gelsinler, bütün toplarını, tüfeklerini kullansınlar biz gerekirse taşlarla savaşırız. Batılı devletlerin ve BM’nin sessizliğini kınıyoruz.