BM önünde eylem başladı: Katliama ortak olmayın!

Kürdistanlılar ve dostlarının BM Cenevre Temsilciği önündeki eylemi başlarken, hep bir ağızdan atılan sloganlarla BM’nin Türk devletine karşı hareke geçmesi talep ediliyor.

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlı ve dostları, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının Efrîn’e dönük saldırılarını ve buna karşı BM’nin yaşadığı sessizliği protesto etmek amacıyla BM önünde süresiz bir şekilde yapacakları eyleme start verdi.

Kürdistanlı ve dostlarının Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Temsilciliği önünde başlayan eylemi, 26 Şubat’tan beridir devam eden BM İnsan Hakları Konseyi, 37 İnsan Hakları Oturumlarına paralel olarak gerçekleştirilecek. BM Güvenlik Konseyi’nin 11 gün önce aldığı 30 günlük ateşkes kararına rağmen Türk devletinin Efrîn’e saldırarak aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu sivillere yönelik yaptığı katliama dikkat çekilen eylemde, “BM’nin ateşkes kararına rağmen Efrîn’deki katliamlara sessiz kalmasının bir anlamda Kürt’ün katliamına ortak olma anlamına geleceği” mesajı veriliyor.

‘BM KATLİAMA ORTAK OLUYOR’

İsviçre’nin birçok kentinden gelen bine yakın insanın katılımıyla gerçekleştirilen eylem alanı “Türkiye Kürtleri katlediyor, BM sessizliğini koruyor”, “Dün Kobanê bugün Efrîn, dün DAİŞ bugün Türk devleti”, Türkiye katlediyor, Avrupa, NATO ve BM sessiz” pankartlarla donatıldı. Efrîn’deki katliama dikkat çekmek amacıyla tabutlar hazırlanırken, yine katliamda rolü olan ülkelere isimleri yazılarak deşifre ediliyor.

‘İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ’

Sık sık “Katil Erdoğan”, “İşgalci Türk devleti”, “Türkiye katlediyor BM izliyor” sloganlarının atıldığı eylemde, BM ve üyesi devletlerin acile Türk devletine karşı harekete geçilmesi talep eliyor.