BM önündeki eylem 2. gününde: Görevin Efrîn’i boşaltmak değil

BM önündeki eylemlerine 2. gününde devam eden Kürdistanlılar ve onların dostları, “BM’nin görevi Efrîn’i boşaltmak değildir” diyerek, BM’yi varlık gerekçesine hizmet etmeye çağırdı.

Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını ve yaşanan bu saldırılar karşısında sessizliğini koruyan BM ve uluslararası güçleri protesto etmek amacıyla İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve onların dostlarının Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde dün başlattığı süresiz eylem 2. gününde devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı 30 günlük ateşkes kararına rağmen Türk devletinin Efrîn’e saldırarak aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu sivillere yönelik yaptığı katliama dikkat çekilen eylemde, BM’nin hala yaşanalar karşısında sessizliğini korumasının Kürtler acısından gelinen aşamada kabul edilemez bir hal aldığına dikkat çekiliyor.

İsviçre’nin birçok kentinden gelen insanlar ve Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütlerin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde “Türkiye Kürtleri katlediyor, BM sessizliğini koruyor”, “Dün Kobanê bugün Efrîn, dün DAİŞ bugün Türk devleti”, “Türkiye katlediyor, Avrupa, NATO ve BM sessiz” pankartlarla açılırken, eylemde YPG, YPJ, PKK bayrakları ve Kürt Halk Öcalan’ın posterleri taşınıyor.

‘İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ’

 Sık sık “Katil Erdoğan”, “İşgalci Türk devleti”, “Türkiye katlediyor BM izliyor”, Her yer Efrîn, Her yer direniş” sloganlarının atıldığı eylemde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Efrîn’de direnen YPJ’li kadınların direnişine vurgu yapıldı.

BM EFRÎN’DE VARLIK GEREKÇESİNİ UNUTTU

Eylemde NCDK-İsviçre Eşbaşkanı Metin Mintaş bir konuşma yaparak BM’nin Efrîn’e yönelik yapılan saldırılar karşısında hala sessizliğini korumasının gelinen aşamada Kürtler açısından kabul edilemez olduğunu söyledi. “Türk devleti aralarında 3 aylık çocuklarında bulunduğu sivilleri katlediyor BM ise varlık gerekçesini unutarak 3 maymunu oynuyor” diyen Mintaş, Efrîn’e dönük saldırılarda uluslararası güçlerinde önemli bir rol oynadığının belirtti.

‘BM EFRÎN’İ BOŞALTMA POLİTİKASINA HİZMET EDİYOR’

BM’den Efrîn’e dönük gelen açıklamaları da hatırlatan Mintaş, “Diyorlar ki halkın Efrîn’den çıkması engelleniyor biz de buradan diyoruz ki; be ahmaklar insanlarımız Rojava’nın diğer bölgelerinden savaşın olduğu Efrîn’e gidiyor siz hala diyorsunuz sivillerin çıkışı engelleniyor. İnsanlar savaştan kaçarken bizim halkımız savaşa bölgesine gidiyor. Bu gerçeği görmeden BM’nin böyle bir açıklama yapmasının tek amacı var Türk devletinin politikasına hizmet ederek Efrîn’i boşaltmak. Ama kusura bakmasınlar unuttukları bir gerçek var oda Kürt halkının toprak ve vatan sevgisi”

Kürdistanlı ve onların dostlarının BM önündeki eylemi, Türk devleti ve BM aleyhine atılan sloganlar eşliğinde devam ediyor.