‘BM sustukça biz direnmeye devam edeceğiz’

Kürdistanlılar ve dostları BM önündeki eylemlerini 3. gününde BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği önüne taşıdı.

Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırılarını ve yaşanan bu saldırılar karşısında sessizliğini koruyan BM ve uluslararası güçleri protesto etmek amacıyla İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve onların dostlarının Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde başlattığı eylem 3. gününde devam ediyor. Eylemlerini 3. gününde BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği önüne taşıyan eylemciler, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra’ad el Hüssein’i Efrîn’de Türk devletinin yaptığı katliamlara karşı harekete geçmeye çağırdı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği karşısında bulunan alanı “Türkiye Kürtleri katlediyor, BM sessizliğini koruyor”, “Dün Kobanê bugün Efrîn, dün DAİŞ bugün Türk devleti”, “Türkiye katlediyor, Avrupa, NATO ve BM sessiz” pankartlarla ile donatan eylemciler, BM’yi harekete geçmeye çağırıyor.

Sık sık “Katil Erdoğan”, “İşgalci Türk devleti”, “Türkiye katlediyor BM izliyor”, Her yer Efrîn, Her yer direniş” sloganlarının atıldığı eylemde, Erdoğan DAİŞ iş birliğini temsil eden dövizler taşınıyor.

SESSİZ KALIP KATLİAMA ORTAK OLMAYIN YETER!

Eylemde yapılan Fransızca açıklamada Türk devletinin Efrîn’de gerçekleştirdikleri katliamlara değinilerek, “BM’nin sessizliğini koruyarak Türk devletinin işgal girişimine hizmet ettiğine” vurgu yapıldı. BM’nin kuruluş amacına değinilen açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı 30 günlük ateşkes kararına rağmen Türk devletinin Efrîn’e dönük saldırılarına devam ediyor. Buna karşı hem BM hem de uluslararası güçler sessizliğini koruyor. Bu güçlerde iyi biliyor ki ortaya koydukları tavırlarıyla doğrudan Efrîn’de yaşanan katliamın ortağı haline geldiler. Biz artık bu katliama ortaklığına son verin. Çıkarlarınız gereği Kürt’ün katliamına sessiz kalmayın” denildi.