TGŞ aktivistlerinden üç merkezde tecrit protestosu

Almanya’nın Bochum ve Mönchengladbahc kentleri ile İsviçre'nin Zürih kentinde Kürt gençleri, düzenledikleri bir yürüyüş ile açlık grevi direnişleri ile dayanıştı.

Almanya’nın Bochum kentinde sivil itaatsizlik şeklinde düzenlenen bir yürüyüş ile Kürt gençleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti ve benzer amaçla düzenlenen açlık grevleri ne dikkat çekti.

Havai fişeklerle yürüyen gençler, “Öcalan’a özgürlük” ve “Yaşasın Öcalan” sloganları attı.

MÖNCHENGLADBAHC

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde de Jinên Ciwanên Azad ile Tevgera Ciwanên Şoreşger komünü, açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevlerine de dikkat çekilen eylemde, “Türk devletinin faşist tutumunu protesto ediyoruz. Buna karşı her zaman alanlarda olacağız” mesajı verildi.

ZÜRİH

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri bu akşam İsviçre’nin Zürih kantonunda eylemdeydi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişçileri dayanışmak amacıyla düzenlenen eylemde “Leyla Güven 71 gündür açlık grevinde” yazılı dövizler ve Öcalan’ın bayraklarıyla taşındı.

Eylem boyunca ağızlarını bantla kapatan gençler, Avrupa kamuoyunun tecride ve açlık grevlerine duyarsızlığını da protesto etti. Bantlarını çıkarıp sloganlar atan gençler eylemlerini sonlandırdı.