Bonn'daki Paskalya yürüyüşünden Efrîn'e ses

Bonn kentindeki Ostermarş-Barış Yürüyüşüne katılan Kürtler, Efrîn için duyarlılık çağrısında bulundu.

Almanya'nın Bonn kentinde yapılan Ostermarş-Barış Yürüyüşüne Kürtler de katılarak Efrîn direnişini selamladı.

Bonn Demokratik Toplum Merkezi ve PYD Bonn'un organizesi ile yürüyüşe katılan Kürdistanlılar, barış kortejlerinin ilgi uyandıran tarafı oldu .

Bonn kentinin iki yakasını birleştiren Kenedy Köprüsü'nün olduğu yerde 2. Dünya Savaşı kayıpları şahsında savaşların yıkıntıları ile  gòç yollarında  canını kaybedenler için Ren Nehri'ne karanfiller bıraktı. Daha sonra yürüyüşe geçen kitle,  üzerinde 'barış' yazılı rengarenk pankartlarıyla kortejler oluşturdu. Kürdistanlıların da yüzlerce kişi ile katılım gösterdiği yürüyüşte PYD bayrakları, YPG-YPJ flamaları taşındı ve sık sık "Bijî berxwedana Efrînê, 'Her yer Efrîn, her yer direniş' sloganları atıldı ve marşlar okundu. Sonra Berta von Sutner alanında savaşı kınayan konuşmalar yapıldı. 

'DEVLETLER BİRLEŞİP KÜRTLERE SALDIRDI'

Avrupa Birliği'nin (AB) Bonn Temsilciliği önünde Bonn Halk Meclisi Eş Başkanı da, başta Almanya olmak üzere, dünya devletlerinin  iş birliği ile Efrîn'de Kürt halkına soykırımcı saldırılar düzenlendiğini, yüzlerce sivilin bu saldırılarda katledildiğini belirtti. Eş Başkan, saldırıların sonucunda yüz binlerce insanın toprağını terk etmek zorunda kaldığını, kız çocuklarının kaçırıldığını ifade etti. Bu insanlık suçu karşısında Alman halkı duyarlılığa çağrıldı. Yine Alman silahlarıyla doğrudan katliamların gerçekleştiği, Alman hükûmetinin de Erdoğan'ın suç ortağı olduğu kaydedildi, Türkiye'ye silah satışlarının durdurulması talep edildi.

Konuşma sonrası Alman katılımcıların soruları yanıtlandı. Duyarlı kesimler, Efrîn halkının yanında olduklarını, dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.

Meydanda değişik dillerde barış şarkıları seslendirildi ve savaş karşıtı sloganların atılması ile etkinlik sona erdi.