Bonn, Kassel ile Bern’de tecrit ve ABD protestosu

Almanya’nın Bonn ile Kassel ve İsviçre’nin Bern kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile ABD yönetiminin Kürt Özgürlük Hareketi’nin üç lider kadrosuna yönelik aldığı karar protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile ABD’nin PKK’nin üç öncü kadrosuna yönelik aldığı karar Avrupa’da protesto ediliyor.

BERN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ile ABD’nin 3 PKK yöneticisini hedef aldığı karar İsviçre’nin Bern kentinde protesto edildi.

Bern Barış Anneleri İnisiyatifi öncülüğünde Kornhausplatz’da düzenlenen eylemde tecride ilişkin bilgilendirme masası da açıldı.

“Savaş suçlusu, silah tüccarı ABD, Kürdistan’dan defol” pankartının asıldığı eylemde ABD’nin vermiş olduğu kararı kabul edilmediği belirten dövizler taşındı. Almanca bildirilerin de dağıtıldığı eylemde resim sergisi açıldı ve erbane grubu tarafından müzik dinletisi yaptı.

Eylemde Barış Anneleri adına yapılan konuşmada barıştan yana olan bir halkın haklı talepleri karşısında ABD’nin 3 PKK yöneticisine yönelik almış olduğu kararın kabul edilemez olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya ve kalıcı barış sağlanıncaya kadar bizler barış anaları olarak alanlarda olmaya ve barışı haykırmaya devam edeceğiz” denildi.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de ABD’nin PKK’nin öncü kadrolarına ilişkin aldığı karar bir yürüyüş ile protesto edildi.

Yürüyüşte yapılan açıklamada bu kararın mevcut AKP ve Erdoğan politikalarının destekleme anlamına geldiği belirtildi. Bu kararın uluslararası komplonun devam ettirilmesinin açık ifadesi olduğu da vurgulanan konuşmalarda, Kürtlerin komployu boşa çıkarttığını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının yarattığı etkinin tüm dünyada yankı uyandırdığı da ifade edildi.

Yürüyüş boyunca sık sık, “Biji PKK”, “Öcalan’a özgürlük”, “İşgalciler Kürdistan’dan çıkın” sloganları atıldı.

KASSEL

Kassel’de de Kürdistanlılar ve dostları, ABD’nin kararını protesto etmek için alanlardaydı. Kassel Aue Stationun önünde bir araya gelen kitle yapılan konuşmalar ardından yürüyüşe geçti. ABD, Almanya ve Türkiye aleyhine sloganların atıldığı eylemde PKK üzerindeki yasak da kınandı.

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla kitle Öcalan posterleri taşıdı. Öcalan’ın posterlerinin açılması ardından polis yürüyüşü durdurdu ve posterlerin indirilmesini istedi. Kitle kabul etmeyince polis halka saldırdı ve bazı kişileri gözaltına aldı. Kitle gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar eylemini sürdürdü ve daha sonra sonlandırdı.