Bonn'da Efrin için eylem, Viyana’da görüşme

Efrin’e yönelik Türk devletinin işgal saldırılarına tepkiler devam ediyor. Almanya’nın Bonn kentinde Rus konsolosluğuna siyah çelenk bırakılırken, Viyana’da ise Dışişleri bakanı Dr. Karin Knessl ile görüşme yapıldı.

Efrîn'e yönelik işgal girişimi başlatan Türk devletine hava sahasını açan Rusya'ya tepki gösteren Kürdistanlılar, Rusya’nın Bonn Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Almanya'nın Bonn kentinde bir grup Kürdistanlı Godesberg semtinde bulunan Rusya Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Bonn-Meckenheim ve Troisdorf'da yaşayan bir grup Kürdistanlı, Efrîn hava sahasını açarak Türk devletinin işgaline onay veren Rusya'yı protesto etti. Bonn'da bulunan Rus Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından, Bonn Efrin insiyatifi adına konsolosluk yetkilisine bir dosya sunuldu. Kürdistan Halkı'nın Rusya Federasyonu'na olan şikayetlerin yer aldığı dosyada, Rusya'nın düştüğü yanlıştan derhal dönmesi talepleri yer aldı. Rusya'nın tarihte Mahabbat Kürt Cumhuriyeti'ne yaptığı yanlışın şimdi Efrîn'de yaptığına dikkat çekilen açıklamada Rusya'nın Erdoğan ile kurduğu ittifaktan vazgeçme çağrısı yapıldı. Eylem "Her yer direniş, her yer Efrîn", "Dün Kobanê bugün Efrîn" ve "Yaşasın Enternasyonal dayanışma" sloganları ile sona erdi.

VİYANA

Avusturya'da yaşayan Kürdistanlılar adına bir heyet ise Avusturya Dışişleri Bakanı Dr. Karin Knessl ile Efrin'e yönelik işgal saldırıları, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki insan hakları ihlalleri konusunda bir görüşme yaptı.

Efrin’e yönelik işgal saldırıları başta olmak üzere Türkiye’deki hak ihlalleri, HDP ve BDPli seçilmişlere, üyelere yönelik baskıların ele alındığı görüşmeye Kürt Toplumu adına Hüseyin Akmaz katıldı.

Birleşmiş Milletler olmak üzere Avusturya'nın üyesi olduğu AGİT (Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı) yine Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda gündeme getirilmesini talep etti. Dışişleri Bakanı Karin Knessl ise bu konuları yakından takip ettiklerini ve bu platformlarda dile getirdiklerini belirtti