Avrupa'da sessizlik protestoları

Açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa’daki Kürtlerin eylemleri sürüyor.

Fransa’nın Bordeaux kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla sessiz eylem düzenlendi.

Stalingrad’da bir araya gelen kitle, bildiriler dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Eylem konuşmalardan ardından, Çarşamba günü yapılacak eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de açlık grevlerine karşı sessizlik protesto edildi.

Europa galeri önünde bir araya gelen kitle, açlık grevcilerini temsilen beyaz önlükler girdi ve açlık grevine ilişkin pankart taşıdı.

DKTM Saarbrücken’in organize ettiği eylemde çok sayıda bildiri dağıtıldı. Eylemde bir konuşma yapan DKTM Eşbaşkanı Dexil İbrahim, Alman kamuoyunun sessizliğini kınayarak, “Sesimizi duymaları için bütün Kürdistanlılar her yeri eylem alanına çevirmeli” dedi.

Eylem, “Biji Serok Apo” ve “Be Serok Jiyan nabe” sloganları ile sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Touluse kentinde düzenlenen eylemle dünyanın açlık grevi direnişlerine karşı sessizliği protesto edildi.

Saint-Cyprien Meydanı önünde yapılan eyleme kalabalık bir kitle katıldı. Öcalan’a yönelik tecrit kınanırken, artık sessizliğin bozulması gerektiği dile geldi.

SANDVİKEN

İsveç’in Sandviken kentinde de Gävleborg Halk Meclisi öncülüğünde açlık grevi direnişlerine karşı sessizliği protesto etmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Saat 17.00’da kent merkezinde toplanan kitle, "Leyla'nın talepleri taleplerimizdir", "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan’a statü", "Türkiye turizmini boykot et” sloganları attı. Sandviken komünü adına kitleyi selamlayan Naim Serhad "Tecridin sona ermesi için bugün yedi bin insan açlık grevi eyleminde ve AB, CPT ve İsveç suskun. Kötü bir haber almadan insanlığın bu olayı görmelerini istiyoruz dedi.

Miting konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam kentinde de bir eylem ile tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen açlık grevlerine karşı sessizlik protesto edildi.

Waterlooplein’den başlayan yürüyüş Museimplein’e kadar devam etti.

Türkiyeli sol örgütler ile Hollanda sarı yeleklilerin de katılarak desteklediği eylemde sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “Terörist Türkiye” “Diktatör Erdoğan”, “Tecrit insanlık suçudur” sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra Museumplein’de bir miting düzenlendi.