Bremen'de panel: Halk her şeye rağmen sandıklara akacak!

Bremen'deki panelde, AKP-MHP zihniyetine karşı HDP'de buluşma mesajı verildi. Panelde konuşan Hasip Kaplan, sandıkların taşınması kararınını boşa çıkaracaklarını söyledi.

Almanya'nın Bremen kentinde, HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında panel düzenlendi. Panele eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, Hınıs Belediyesi Eş Başkanı Hasan Basri Fırat katıldı.

Panel öncesinde Kaplan ve beraberindeki heyet, Bremen cemevini ziyaret ederek, yönetici ve üyelerle sohbet etti. Heyet, ardından Sol Parti'nin eyalet kongresine katıldı.

Kaplan ve berberindekiler, Sol Parti parlamenterleri Cindi Tuncel, Sophia Leonidakis, eyalet yöneticileri Cornelia Barth ve Mazlum Koç tarafından karşılandı.

KAPLAN: TÜM HALK SANDIKLARA GİDECEK

Kaplan, Bremen cemevi yönetici ve üyeleri ile yine AKM yönetici ve üyelerinin, Bremen Eyalet Parlamenteri Kebire Yıldız'ın da aralarında olduğu, yaklaşık 700 kişinin katıldığı panelde konuştu.

Kaplan, halkı biri IŞİD zihniyetli olmak üzere iki sağ ittifaka mecbur bırakmayacaklarını söyleyerek, sandıkların taşınması kararını da boşa çıkaracaklarını, tüm halkı sandıklara götüreceklerini söyledi. Kaplan, seçmenleri sandık güvenliğine dair uyardı.

Adaylıklardan bazılarının iptal edilmesine de tepki gösteren Kaplan, halkın buna da sandıkta yanıt vereceğini vurguladı.

İMRET: ÇOK ÇALIŞALIM VE BARAJI AŞALIM

Leyla İmret de Erdoğan'ın Kürdistan'daki yıkım politikalarına dikkat çekerek, aynı zamanda, ülkenin cezaevine dönüştürülmesine yol açan siyasi soykırım uygulamalarını hatırlattı.

İmret, "Her türlü hilenin önüne geçmek için çok çalışacağız, barajı aşacağız" dedi.

HDP'nin, tüm inanç çevrelerinin ve halkların içinde yaşayabileceği yer olduğunu söyleyen İmret, "Özellikle inançlı insanlar bunu birbirlerine iyi anlatmalıdır" dedi.