Bremen'de tecride karşı platform kuruldu

Almanya’nın Bremen kentinde çok sayıda bileşenin katılımıyla tecride karşı bir platform kuruldu.

Aralarında Yüksel Koç'un çocukları Mazlum ve Dilan Koç, Koç'un avukatları Sol Parti ve Yeşiller Partisi'nden eyalet parlamenterleri, akademisyenler, hukukçular, Öğretmenler Sendikası üyeleri, Tamil ve Ermeni halklardan temsilciler, yerel derneklerin temsilcileri, Öğrenciler Birliği, Bremen DKTM, farklı halklardan temsilcilerin katılımıyla cemevinde bir araya gelen  inisiyatif bileşenleri, neler yapılabileceğini tartıştı.

EYLEM PLANLARI

Etkinlikte çeşitli çalışma grupları da oluşturulurken, Köln'deki mitinge katılım çalışmalarının hızlandırılması kararı alındı. 6 Mart'ta Bremen'de akademisyen ve hukukçuların katılımıyla panel düzenlenmesine de karar verildi. Yine 8 Mart eylemi ve 16 Mart'ta Bremen'de miting düzenlenmesi kararı da verildi.

ALMAN HÜKÜMETİNE TEPKİ

Toplantıda, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kamuoyu ile daha güçlü paylaşılması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Türk devlet ve hükümet yetkililerinin yaptığı gibi Alman hükümeti de açlık grevcilerine karşı kamuoyunu yanlış bilgilerle manipüle ediyor. Alman hükümeti adına Yüksel Koç'un kızı Dilan Koç'un federal hükümete yazdığı mektuba verilen  cevap bunun açık örneğidir. Alman devlet ve hükümet yetkilileri dahil tüm dünya biliyor; Erdoğan komutasında Türkiye'de baskı ve tecrit rejimi var. Tecrit Sayın Öcalan şahsında  tüm topluma uygulanıyor."