Bremen, Leverkusen ve Creil'de DKTM kongreleri

Almanya’nın Bremen ile Leverkusen ve Fransa’nın Creil kentlerinde DKTM kongrelerini yaptı.

Almanya’nın Bremen kentindeki DKTM 5’inci, Leverkusen’deki DKTM 4’üncü ve Fransa’nın Creil kentinde ise DKTM 4’üncü kongresini yaptı.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi 5’inci olağan kongresini yaptı.

Saygı duruşu ile başlayan kongre divan seçimi ile devam etti. Kongrede bir konuşma yapan Tahir Koçer, Rojava’da 3’üncü dünya savaşı olduğunu ve Kürt halkının Efrin’de DAİŞ çeteleri ile savaştığını belirtti. Misafir olarak kongreye katılan PYD Berlin Temsilcisi Dr. Mesud Hesen, Efrin halkının 56 gün boyunca savaşçılarla beraber olduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra kongre yıllık çalışma ve mali raporların okunması ve değerlendirilmesi ile devam etti.

Kongrede dış ilişkiler, gençlik, kültür, basın, Rojava, inançlar, disiplin, idari, barış ve adalet, eğitim, kadın, halkla ilişkiler komisyonu üyeleri seçildi. DKTM Eş Başkanlığına Manal Duku ile Ramadan Ramadan seçildi.

LEVERKUSEN

Almanya’nın Leverkusen kentinde de DKTM 4’üncü kongresini yaptı. Saygı duruşu ile başlayan kongrede 3 Nisan 1993’te Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Gani Dağı’nda şehit düşen ARGK gerillası Hüseyin Matur (Kendal) ile arkadaşları da anıldı.

Açılış konuşmasından sonra DKTM’nin bir yıllık çalışma raporu okundu, değerlendirildi. Önümüzdeki dönem çalışacak 7 komisyonun üyelerini ve Eş Başkanların seçilmesi ile kongre sona erdi.

CREIL

Fransa’nın Creil kentinde de DKTM 4’üncü kongresini yaptı.

Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan kongrede siyasal gelişmeler değerlendirildi. Efrin’deki Çağın Direnişi’ne dikkat çekilen konuşmalardan sonra 34 kişilik meclis seçildi.

Creil DKTM Eş Başkanlığına Makbule Güzel ile Şemsettin Cansu seçildi.

Kongre “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.