Brighton ve Düsseldorf’ta açlık grevleri sonlandırıldı

Türkiye cezaevlerinde tutsakların başlattığı açlık grevlerinin sonlanması ardından Avrupa’da başlatılan grevler de sonlandırılıyor.

BRIGHTON

İngiltere’nin Brighton kentinde Sussex Kürt Toplum Merkezi üyeleri ve dostlarının katılımıyla 12 Nisan Çarşamba gününden bu yana yapılan açlık grevi eylemi, KCK’nin çağrısıyla cezaevlerindeki açlık grevlerinin sonlandırılması üzerine yapılan bir basın açıklamasıyla bitirildi.

Siyasi tutsakların direnişini sahiplenmek ve başlattıkları direnişe dikkat çekmek amacıyla yapılan eylemde dağıtılan bildirilerle 64 gününe varan açlık grevi eylemlerinin nedenleri ve tutsakların talepleri konusunda Britanyalılar bilgilendirildi.

Eyleme ilgi ve destek gösteren Britanyalılara, siyasi tutsakların durumu, Türk hapishanelerindeki işkence, insanlık dışı uygulamalar ve hak ihlalleri konusunda temsilcileriyle irtibata geçmeleri ve temsilcilerinin bu konuları Britanya parlamentosunda gündemleştirmeleri için baskı yaratmaları istendi.

Eylem sonunda yapılan açıklamada, açlık grevindeki tutsakların direnişi selamlandı ve bundan sonra da yapılacak bütün direniş eylemlerinin sahiplenmeye devam edileceği ifade edildi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 12 Nisan günü başlatılan açlık grevi eylemi de sonlandırıldı.

Yêkitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), Düsseldorf, Duisburg, Essen, Bonn, Köln, Mönchengladbach demokratik Kürt toplum merkezleri, Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), TEV-ÇAND, Mezopotamya İnanç Kurumları ve Kürdistan Gençlik Hareketi öncülüğünde yapılan açlık grevi eylemi, “Biji Berxwedana Zindanan”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.

Eylemde bir konuşma yapan şehit Annesi Asya Ana; “Açlık grevi eylemimiz bitse de Önderliğimiz üzerindeki tecrit hala devam ediyor. Bütün dünya bilmelidir ki, kanımızın son damlasına kadar haklı mücadelemizi sürdürecek, şehitlerimizin ve Önderliğimizin yolunda yürüyecek ve davamızın takipçisi olacağız” dedi.

20 Nisan Perşembe günü Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve 21 Nisan Cuma günü Dortmund DKTM öncülüğünde devam edecek olan çadır eylemi, 22 Nisan Cumartesi günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak büyük eyleme katılarak sonlandırılacak.