Britanya'daki en büyük işçi festivali Öcalan'a özgürlük diyecek

Britanya'da düzenlenecek büyük işçi festivali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyasına adandı.

Britanya’nın milyonlarca üyesi bulunan sendikalarının başlattığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kampanyası çerçevesinde etkinlikler devam ediyor.

Durham Madenciler Festivali'nin Öcalan’a Özgürlük Kampanyası'na adanması ile yeni bir boyut kazanan kampanya, bu yıl ise Temmuz ayında Güney İngiltere'de gerçekleşecek olan Tolpuddle Şehitler Festivali'nin desteği ile yeni bir aşamaya geçecek.

ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MESAJLAR VERİLECEK

Her yıl on binlerce siyasi aktivist, sendikacı ve İşçi Partili üyelerin katıldığı Tolpuddle Şehitler Festivali, 19-21 Temmuz tarihleri arasında Dorset bölgesinde bulunan Tolpuddle kasabasında düzenleniyor.

Festivale yüzlerce Kürdistanlının da katılması bekleniyor.

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ve partinin önemli isimlerinin katılacağı festivalde, Öcalan’a Özgürlük kampanyası adına konuşmalar ve çeşitli etkinliklerin de yapılacağı öğrenildi.

'KAMPANYANIN BÜYÜMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

Britanya Kürt Halk Meclisi eşbaşkanları Ercan Akbal ve Besime Başar, festival hazırlıklarına ilişkin yaptıkları açıklamada, şunları kaydetti:

“Kürt halkının Leyla Güven şahsında dünyanın her yerinde geliştirdiği açlık grevleri ve çeşitli eylemliliklerle gündeme taşıdığı Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına dair eylemliliklerin sürdüğü bir dönemde, sendikaların Öcalan’a Özgürlük Kampanyası'nın gelişerek devam ediyor olmasını önemli buluyoruz. Enternasyonalist dayanışma ile faşizme karşı mücadelemizi aktif olarak sürdüreceğiz."

DOSKLEY: ONUR DUYUYORUZ

Tolpuddle Festival Komitesi adına açıklama yapan Sendikalar Kongresi (TUÇ) Güney Batı Bölgesi Genel Sekreteri Nigel Doskley, "Öcalan’a Özgürlük Kampanyası'na dahil olmaktan onur duyuyoruz" dedi.