Britanya DGB'den darbe açıklaması: Bu iktidarı direniş devirir

Britanya Demokratik Güç Birliği, Meclis'teki darbeyi kınayarak, "Bu iktidarın gideceği zamanı belirleyecek olan direnenlerin gücüdür" dedi.

Aralarında Kürt, Alevi, sol-sosyalist ve yöresel derneklerin bulunduğu Britanya Demokratik Güç Birliği, Meclis’te AKP-MHP eliyle gerçekleşen darbeye tepki gösterdi.
Açıklamada, "AKP-MHP iktidarı halk iradesini keyfi şekilde gasp etmeyi alışkanlık haline getiren haksız, hukuksuz ve antidemokratik uygulamalarına devam ediyor" denildi.

'KÜLTÜRLERİ GASP, DARBE, AHLAKSIZLIK'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Halk iradesini engellemeyi kendilerine kültür edinmiş bu ahlak yoksunu anlayışlar sandıkta oy çalmayı, seçilen belediye başkanlarının yerine kayyum atamayı ve halkın iradesi olan milletvekillerini tutuklamayı karakteristik bir yapıya dönüştürmüştür.
Bu yapılan aynı zamanda Türkiye demokrasisine yapılan bir darbedir. Tek adam diktatörlüğünde halkların seçmiş olduğu milletvekillerinin tutuklanması, halkların özgür iradesini gasp etmektir.

'SONUCU DİRENİŞ BELİRLEYECEK'

Gerici ve ırkçı reflekslerini her gün başka bir örnekle sergileyen bu insanlık yoksunu anlayış mutlaka gidecek. Tarihte hiçbir diktatörlük sonsuz değildir ve daima iyilik kazanmıştır. Gidecekleri zamanı belirleyecek olan da direnenlerin gücüdür. O nedenle direneceğiz ve iyiliğin kazanmasını sağlayacağız."