Britanya’nın birçok kentinde kitlesel protestolar

Britanya’da başta Manchester, Brighton, Liverpool, Sheffield, Leeds, Cardif ve Londra başta olmak üzere birçok kentte yapılan eşzamanlı eylemlerde binlerce kişi alanlara çıkarak, Rojava’ya yönelik işgal girişimini protesto etti.

Bugün Britanya’nın birçok merkezinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak için gösteriler düzenlendi. ANF’nin Haber Merkezi’ni ulaşan haberlere göre gösteriler Manchester, Brighton, Liverpool, Sheffield, Leeds, Cardif ve Londra’nın kent merkezlerinde gerçekleşti.

Gösteriler Kürtler, enternasyonalistler, işçiler ve savaş karşıtları gibi her kesimden aktivistler katılırken, birçok kuruluş da destek verdi. YPG ve YPJ bayrakları ile ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı gösterilerde döviz ve pankartlarda Türk devletinin durdurulmaması halinde büyük bir soykırımın gerçekleşeceğine dikkat çekildi.

Konuşmalarda ise Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert tepkiler gösterilirken, işgale son verilmesi için uluslararası güçlerin harekete geçmesi için çağrılar yapıldı. Sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganlarının yükseldiği gösterilerde Türk devletinin DAİŞ çeteleriyle olan beraberliğine vurgu yapıldı.

Britanya’nın dört bir yanında işgale karşı Kürt’ler ve dostları günlerdir eylemleri ile ayaktayken, başkent Londra da ise eylemler kitleselleşerek büyüyor. Trafalgar Square de bir araya gelen binlerce kişi işgale karşı Öfke ve tepkilerini bir kez daha dile getirdi.