Brüksel’de binler Efrîn için yürüdü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan kitlesel bir yürüyüş ile Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO protesto edildi. Yürüyüşte NATO ülkelerinin Efrîn saldırısında rolleri olduğu vurgulanarak, buna son verilmesi istendi.

NATO, Belçika'nın başkenti Brüksel'de protesto edildi. Efrîn Platformu tarafından organize edilen yürüyüş ve miting, “NATO, Türkiye’nin yaptığı katliamların ortağıdır” sloganıyla düzenlendi. Sabah saatlerinde Brüksel Nord’da toplanan Kürdistanlılar ve dostları, PYD, YPG, YPJ ve Rojava Özerk bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, İbrahim Kaypakkaya gibi devrimci önderlerin posterleri ile Erdoğan ve Türkiye karşıtı dövizleri taşıdı. Yürüyüş yaklaşık 4 kilometre sürdü. Kent merkezinde yapılan yürüyüşün ardından kitle, Avrupa Konseyi’nin bulunduğu Schumann Meydanı'na geldi. Burada bir miting yapıldı.

‘EFRÎN ŞAHSINDA DEMOKRASİ PROJESİNE SALDIRILDI'

Efrîn’de katledilenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan mitingde, Efrîn Platformu adına bir konuşma yapıldı. Şafak Arabacı ve Yüksel Koç tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından konuşan Bedrand Sassyo, AP, NATO ve dünya güçlerini eleştirdi. Sassyo, "Efrîn saldırısına karşı Türkiye’ye sessiz kalmaları kabul edilemez. Orada yapılan saldırı orada yaşanan projeyedir. Demokratik, özgürlükçü projeye karşı bir saldırıdır. Dünyadaki emperyalist güçlerin sessizliği bundan geliyor. Bu sessizliği kınıyor, seslerini çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.

‘NATO TÜRKİYE’NİN ORTAKLIĞINI YAPIYOR’

Sol Cephe adına bir konuşma yapan Eric Buyll ise şunları söyledi: “Avrupa Konseyi ve NATO sessiz kalarak, Türkiye ortaklığı yapıyorlar. Türk devleti Efrîn’de sivil insanları katlediyor, yüz binlerce insan yerlerinde ayrılarak, mağdur olmuş durumda. Ama dünyanın bütün uluslararası güçleri sessiz. Sessiz kalarak, adeta Türkiye’yi destekliyorlar. Buna karşı çıkmak için herkesin tepki göstermesi gerekiyor. NATO, bu saldırıda Türkiye’nin ortaklığını yapıyor. Bu bir insanlık suçudur.”

‘KÜRTLERLE DAYANIŞMA' MESAJI

Rosa Kampanyası adına Emille Burns da Kürtler ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Biz Rosa Kampanyası olarak, Efrîn ve Kürtlerle dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bildiriyoruz. Emperyalist ve sömürgeci güçlere karşı mücadele eden demokratik güçlerin yanındayız. Baskı ve sömürüye karşı mücadele etmek zorundayız. Emperyalizme ve kapitalizme karşı dayanışmayı büyütüp, kadın mücadelesini yükseltelim.”

Miting yapılan konuşmaların ardından NATO ve AB ülkeleri karşıtı sloganlarla son buldu.

Öte yandan mitingin devam ettiği sırada Efrîn Platformu adına bir heyet Avrupa Konseyi’nde bazı temaslarda bulundu. Heyet adına yetkililere bir dizi taleplerin olduğu dosyalar sunuldu.