Brüksel'de eylem: Leyla'yı Yaşat

Belçika Leyla'yı Yaşat Platformu, Brüksel'de gerçekleştirdiği ilk eyleminde açlık grevi direnişilerinin taleplerinin karşılanmasını istedi.

Belçika Leyla'yı Yaşat Platformu ilk eylemini gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi direnişinin taleplerinin karşılanmasını isteyen Platform, direnişin haklılığını ve taleplerini Belçika'da yaşayan halklara anlatmak için çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyecek.

Belçika Leyla'yı Yaşat Platformu, ilk eylemini Saint Gilles'deki kilisenin önünde yaptı. Açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını taşıyan kitle, sık sık "Leyla'yı yaşat", "Dayanışma", "Leyla ile dayanışmaya" sloganlarını attı.

Etraftaki insanlara bildirilerin de dağıtıldığı eylemde, Fransızca ve Flamanca açıklama yapıldı.

Açıklamada, açlık grevine ilişkin son bilgiler aktarıldı, direnişçilerin sağlık durumunun kötüye gittiği vurgulandı.

Avrupa halklarının açlık grevi direnişçileri ile dayanışma içinde olması gerektiği vurgulanan açıklamalarda, halklara, "Avrupa  kurumları ve hükümetlerinin Türk devleti üzerinde baskı kurması gerekiyor. Bu nedenle taleplerimizi, kendi hükümetlerinizin ve kurumların gündemine taşıyayarak, direnişçilerle dayanışma içinde olabilirsiniz" denildi.

Bir saat süren eylem sloganlarla sona erdi. 

Belçikalı antifaşist örgütler ile Türkiye ve Kürdistanlı örgütlerin oluşturduğu Belçika Leyla'yı Yaşat Platformu, açlık grevi direnişini ve taleplerini Belçikalı halkların gündemine taşımak için çeşitli eylem ve etkinlikler yapacak.