Brüksel’de tecride ve sessizliğe karşı yürüyüş

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve açlık grevlerine dikkat çekmek için merkezi bir yürüyüş yapıldı.

Brüksel’deki Gare Central (Merkezi tren garı) önünde sabah saatlerinden itibaren, bir çok ülkeden Kürtler ve dostları toplanmaya başladı.

Belçika’nın bir çok kentinin yanısıra, Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre’den katılımlar oldu. Organizatörlere göre bini aşkın kişi eyleme katıldı.

Otobüsler ve özel araçları ile alana gelen kitle, eyleme halaylarla başladı. Gençler devrimci şarkılar eşliğinde gar önünde halaylar çekerken, saat 11.20 sıralarında kortejler oluştu.

Yürüyüşün önünde, beyaz tülbentli kadınlar yer aldı. Kürdistan ve Türkiye’de tutsak annelerinin eylemleri ve devlet şiddetine dikkat çekmek için, beyaz tülbentler tercih edildi.

Eylemde çok sayıda örgüt ve kurum katıldı. TJK-E ve SKB, AvEG-KON, ATİK, HBDH, KCDK-E, KNK, PYD, Partizan, Emek ve Özgürlük Cephesi, Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi bunların başında yer aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar üzerindeki tecrit politikası, insanlık dışı uygulamalar ve açlık grevcilerine dikkat çekilen eylemde, tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması istendi.

Eylemciler, sık sık “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi”, “Terörist Türkiye, İşbirlikçi Avrupa” ve “Bijî berxwedana zindanan” şeklinde sloganlar attı.

Kentin işlek sokaklarından geçen yürüyüşte sık sık devrimci şarkılar yükseldi. Yürüyüşte, KNK temsilcileri, HDP’li eski vekillerin de yer aldığı gözlendi. 

Bir saatlik yürüyüşün ardından eylemciler, Avrupa Parlamentosu'nun önündeki Luxembourg meydanında toplandı. Burada eylemciler ve organizatörler adına konuşmaların yapılması bekleniyor.