Brüksel ve Den Haag’da şehitler anıldı

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Hollanda’nın Den Haag kentinde 27 Mayıs’ta işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen PKK MK üyesi Kasım Engin ile şehitler anıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 27 Mayıs’ta Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite (MK) üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul), HPG gerillası Gülistan Hasan, YPG savaşçısı İdris Mehli anıldı.

KOMAW’ın organize ettiği anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit Aileleri Komitesi’nden Sultan Ograş yaptığı konuşmada, “Kasım Engin yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Var olan tüm sorumluluk bilinciyle herkesi özgür Kürdistan mücadelesinde sorumluluklarını yerine getirmeli, Önder Apo’yu sahiplenmelidir” dedi.

Kürt siyasetçi Kemal Aktaş da yaptığı konuşmada siyasal gelişmeleri değerlendirdi. Aktaş şöyle konuştu: “Kasım yoldaş bizim için acı, tarihi bir kayıptır. Şehit Kasım yoldaş, Önderliğin çizgisinde kendini devrime adayan bir Apocu ve bir filozoftu. Onun gibi yoldaşların çıkması nadirdir. Devlet sistemini çökertmek istiyorsak, tüm gençleri şehit Kasım Engin yoldaşın yoluna devam etmek zorundayız.” Aktaş konuşmasını “Şehit namirin” diyerek bitirdi.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada şehit aileleri birer konuşma yaptı. Sultan Ograş’ın şiir okumasıyla devam eden anma, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de DKTM’de Engin ile YJA Star Askeri Konsey üyesi Zîn Avesta anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmaya KNK Yürütme Komitesi üyesi Zübeyir Aydar da katılarak bir konuşma yaptı.

Kasım Engin’in Kürt halkının sadece bir militanı, savaşçısı olmadığını söyleyen Aydar, “Aynı zamanda Kürt halkının filozofu, tarihçisi ve gerçekliğiydi. Bizler de Kasımların, Zînlerin anısına layık bir toplum yaratmayı en büyük borç olarak görüyoruz. Onların anısıyla Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.