Brüksel ve Rennes’de Dünya Rojava Günü eylemleri

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Fransa’nın Rennes kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Dünya Rojava Günü eyleminde buluştu.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de eylem adresi Place Victor Horta idi.

Defend Rojava’nın çağrısı ile bir araya gelen binlerce kişi Rojava için eylem düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG, YPJ bayrakları ve “Türk devletinin Rojava’ya saldırılarına stop”, “DAİŞ ve ortağı AKP, Kürt halkına yönelik katliamlarını sürdürüyor”, “Türk devletinin işlediği savaş suçlarını ihbar edelim”, “Türk devletinin Suriye halklarına yönelik saldırılarına stop” yazılı pankart taşındı.

Eylemde KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, ESP’den Ziya Ulusoy, Suriye Federasyonu Başkanı Raman Ahmed, Kürt dostu Belçikalılar da konuşma yaptı.

Eylem, konuşmalardan sonra “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG”, “Biji YPJ”, “Diktatör Erdoğan”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Place de Colombier’den Republique Meydanı’na kadar Kürdistanlılar ve dostları yürüdü.

“Yaşasın Rojava Kadın Direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" yazılı pankartların taşındığı eylemde sık sık, "Katil Erdoğan", "Rojava'nın direnişi", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı. Eylem, Republique Meydanı’nda yapılan konuşmalar ardından sona erdi.